Setari Cookie-uri

Opere de arta cu mesaje secrete

Top 3 picturi celebre enigmatice

3. Johannes Vermeer, Lectia de muzica

Tabloul lui Johannes Vermeer este considerat nu doar o mare opera de arta, ci si o redare extrem de fidela a modului de trai danez din familiile instarite ale secolului al XVII-lea. Personajele principale sunt o tanara fata, cel mai probabil dintr-o familie nobila, si profesorul sau care ii preda muzica la clavecin. Aceasta este varianta oficiala, acceptata de critici.

O teorie neoficiala spune ca de fapt, tablouri are numeroase subtraturi sexuale si indicii care ar arata ca intre tanara studioasa si profesorul ei se intampla cu totul altecva. Primul detaliu care i-ar da de gol ar fi oglinda din spatele clavecinului.

In aceasta se vede chipul fetei intors catre profesor si nu catre clape, semn ca atentie sa este atrasa mai degraba de prezenta masculina decat de catre obiectul de studiu. Pe masa din spatele lor se afla o carafa cu vin, bautura considerata afrodisiaca iar instrumentul mare de pe podea, de la picioarele fetei, ar fi de fapt un imens simbol falic.

Citește și:

Aceasta specualtie a pornit de la teoriilor anumitor critici de arta care considera ca muzica, in tablourile lui Vermeer, simbolizeaza intotdeauna sexualitatea.

foto prima pagina shutterstock femeie pictata

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.