Setari Cookie-uri

Opere de arta cu mesaje secrete

Top 3 picturi celebre enigmatice

2. John Everett Millais, Isabella

Sir John Everett Millais s-a nascut pe 8 iunie 1829 si a fost unul dintre intemeietorii Confreriei Prerafaelite. Aceasta era in fapt un grup de pictori, poeti si critici de arta, al caror scop era reformarea picturii si departarea de la metodele clasice ale acelor vremuri derivate excesiv din opera lui Rafael.

Cea mai cunoscuta opera a sa este Ofelia, un tablou care o infatiseaza pe tragica eroina a lui Shakespeare, in momentul in care aceasta se ineaca in rau. Opera este apreciata pentru frumusetea ei, desigur, si pentru minutiozitatea cu care sunt redate elementele naturale iar valoarea sa este apreciata in jurul sumei de 30 de milioane de lire. Desi nu este lipsita de controverse, pictorul are un alt tablou care a ridicat numeroase semne de intrebare.

Isabella este primul tablou al artistului in stil prerafaelit si ilustreaza o scena din Decameronul lui Boccaccio, momentul in care iubirea dintre Isabella si Lorenzo este descoperita de fratii acesteia. Ambele personaje se afla in partea dreapta a tabloului.

Citește și:

Lorenzo ii daruieste Isabellei o portocala rosie, taiata, semn ca barbatul va muri. Controversa este insa ridicata de barbatul in pantaloni albi din partea stanga a tabloului, a carui umbra pe masa apare in forma unui penis erect.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.