Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Jules Verne

Unele drumuri ne duc mai degraba spre un destin decat spre o destinatie.

Poeti

Poetii sunt la fel ca proverbele: mereu se poate gasi unul care sa-l contrazica pe altul.

Ratiune

Singuratatea este o mare nenorocire, prieteni; trebuie sa ma credeti ca poate distruge repede ratiunea.

Respect

Cel care crede sincer ca face ceea ce e drept poate sa ne fie dusman, dar are respectul nostru.

Soare

Soarele se ivea spre rasarit sau, mai precis, imaginea-i refractata se inalta deasupra straturilor joase ale atmosferei, caci discul solar intarzia inca sub orizont. O dara lunga, luminoasa, mangaia intinsul marii, care susura molcom, valurita pana departe de adierea vantului de dimineata.

Superioritate

Dorinta de a face ceva care sa dureze mai mult decat viata lui este motivul superioritatii omului fata de toate celelalte vietuitoare. Aceasta i-a construit imperiul, si aceasta i-l justifica, pe toata fata pamantului.

Citește și:

Transilvania

Castel parasit, castel bantuit, castel cu vedenii. Imaginatiile vii si arzatoare l-au populat curand cu fantome, acolo se ivesc strigoi, iar duhurile se intorc la ceasuri de noapte. Tot asa se petrec lucrurile in unele tinuturi superstitioase ale Europei, iar printre ele Transilvania poate nazui la un loc de frunte. De altfel, cum s-ar fi putut rupe satul Veresti cu credintele supranaturale?

Umanitate

In ciuda parerii unor oameni cu minte ingusta care ar vrea sa inchida rasa umana pe acest glob ca in interiorul unui cerc fermecat din care nu avem voie sa iesim niciodata afara, noi vom calatori intr-o zi pe luna, pe planete si pe stele cu aceeasi usurinta, rapiditate si siguranta cu care facem acum o calatorie de la Liverpool la New York.

Vulgaritate

Suntem de parere ca in loc de a lasa cartile sa mucezeasca in spatele unor gratii de fier, departe de o vulgara iscodire, este mai bine sa le lasam sa se uzeze fiind citite.

Citește și:

Yankei

Yankeii, acesti primi mecanici ai lumii, sunt ingineri, asa cum italienii sunt muzicieni si germanii metafizicieni din nastere.

Zare

In fata noastra se intindeau paduri minunate, acoperind zarea. Arbori uriasi, atingand inaltimea de doua sute de picioare, isi legau ramurile prin ghirlande de liane, formand adevarate hamacuri leganate de vant.

Zvonuri

E mai prevazator sa primim cu rezerva zvonurile nascute din credinta populara.

foto shutterstock femeie steampunk

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.