1. Care sunt pentru tine cele mai importante bucurii ale copilariei?

Cele mai frumoase amintiri si cele mai mari bucurii ale copilariei au gust si miros, iar lista e lunga: de la cozonacii bunicii Elvira, pana la clatitele cu magiun ale bunicii Adriana, toate merita amintite si retraite din cand in cand.

2. Copiii de astazi mai au parte de aceste bucurii?
Nu stiu alte mame cum sunt, dar eu voi face tot posibilul ca fetita mea, Natalia, sa nu rateze nici unul dintre aceste gusturi.

3. Care din bucuriile copilariei tale nu ai vrea sa le lipseasca astazi copiilor tai?
Pe langa gusturile minunate n-as vrea sa le lipseasca nici mersul cu talpile goale prin iarba, nici aerul curat de la tara, nici jocurile in aer liber.

4. Astazi preferi dulceata din comert sau preferi sa o prepari tu acasa?
Nici nu-mi amintesc cand am cumparat ultima data dulceata din comert. Pe langa faptul ca imi place sa o pregatesc in casa, mama si bunica au grija si ele in fiecare an sa umple cateva rafturi din camara mea.

5. Mama ta avea un mod special de a prepara dulceata / ce anume facea ca acest proces sa fie unul deosebit pentru tine?
Tot ce pregateste mama e special din simplul motiv ca e pregatit cu multa dragoste si numai din fructe culese din livada noastra. Cand eram mica imi placea enorm sa stau langa ea in bucatarie cand facea dulceata. Numaram de zeci de ori borcanele si le verificam din ora in ora sa vad daca s-au racit. Mama le aseza fierbinti sub o plapuma si le lasa acolo pana a doua zi.

6. Cum o ajutai pe mama ta la prepararea dulceturilor? / Care era partea in care te implicai cel mai mult (spalare, curatare sau degustare:))?
Eram specialista in scoaterea samburilor si evident, in degustare!

7. Ce dulceturi prepari pentru cei dragi si cat de des? Ai un secret doar al tau / un fel aparte de a prepara dulceata?
Sotul meu e innebunit dupa dulceata de afine, iar mie imi place mult dulceata de zmeura, asa ca am grija sa nu ne lipseasca nici una dintre cele doua tipuri din camara. Pe langa dragoste si rabdare, noul meu secret se numeste Gelfix de la Dr. Oetker.

8. Ce tip de Gelfix preferi?
Prefer Gelfix 3:1 pentru ca in felul acesta pot pune mult mai putin zahar in dulceata si stim cu totii ca o cantitate prea mare de zahar nu e deloc recomandata.

9. Care este dulceata preferata a fiicei tale?
Natalia e prea mica sa se bucure de dulceturi, insa sunt sigura ca va deveni fan. Abia astept sa-i pregatesc primele clatite cu magiun.

10. Cei dragi te ajuta in bucatarie la prepararea dulceturilor / cum faci ca aceste momente sa fie savurate de cei dragi cel putin la fel de mult precum sunt dulceturile pe care le prepari?
Stefan e intotdeauna alaturi de mine in bucatarie si ma ajuta enorm. In cazul dulcetii incepe prin a cumpara cele mai gustoase fructe si apoi ne impartim sarcinile. Daca facem dulceata de caise, de exemplu, el scoate samburii, iar eu tai fructele. Totul se imparte la 4 maini in bucataria noastra.

Anca Lungu

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: