Setari Cookie-uri

Totul pentru arta: Artisti care si-au vandut sufletul Diavolului

Top 3 muzicieni care au incheiat pactul faustic

2. Giuseppe Tartini

Cel de-la doilea artist italian despre care se spune ca si-a vandut sufletul diavolului s-a nascut pe 8 aprilie 1692. Tartini ramane pana astazi unul dintre cei mai prolifici compozitori, avand peste 400 de lucrari muzicale. In ciuda vremurilor, el nu a compus niciodata muzica bisericeasca si a preferat sa se concentreze asupra concertelor si sonatelor.

De altfel, cea mai cunoscuta soana a sa, Trilul Diavolului, este originea zvonurilor potrivit carora Tartini a incheiat pactul faustic. Inspiratia pentru aceasta compozitie i-a venit artistului in vis. Acesta i-ar fi povestit astronomului Jerome Lalande ca l-a visat pe diavol, care a venit sa ii ceara sufletul in schimbul unor lectii de vioara.

Ca sa ii testeze priceperea, artistul italian i-a oferit vioara sa si l-a pus sa interpreteze. Piesa cantata de diavol l-a impresionat pe Tartini pana la lacrimi si s-a trezit imeditat. Cu notele fermecate inca rasunand in urechi, el le-a trecut pe hartie.

Citește și:

In ciuda faptului ca Trilul Diavolului s-a bucurat de la inceput de succes, cea mai mare nemultumire a lui Tartini este faptul ca piesa compusa imediat ce s-a trezit din visul sau nu se apropie de perfectiunea celei interpretate de diavol.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.