Setari Cookie-uri

Marimea penisului chiar NU conteaza

Placerea sexuala nu are legatura cu lungimea, ci cu priceperea

foto shutterstock barbat in boxeri

Desi putini dintre ei recunosc, multi dintre barbati isi fac griji in ceea ce priveste dimensiunile lor si o parte dintre acestia iau in calcul sprayuri, pastile si pompe care promit marirea organului genital, fara sa se intrebe daca au sau nu cu adevarat nevoie de acest lucru.

Ca sa punem situatia in numere cat se poate de concrete, si nu in idei preconcepute furnizate de filmele porno, un penis obisnuit in stare flasca are in jur de 8 cm, iar unul obisnuit in stare erecta are putin peste 12 cm.

Femeile sunt mai putin interesate de marimea penisului decat barbatii

Grijile pe care si le fac barbatii in legatura cu organele lor nu au intotdeauna o legatura cu modalitatea prin care partenerele lor ajung la orgasm iar acest lucru poate fi o urmare a unei educatii sexuale precare. Asa cum spuneam mai sus, in timpul actului sexual, pentru cele mai multe dintre femei, stimularea clitoridiana este calea cea mai sigura catre un orgasm si nu penetrarea vaginala.

Citește și:

De altfel, multi dintre oamenii de stiinta au inca pareri impartite in ceea ce priveste veridicitatea orgasmului vaginal si existe ipoteza potrivit caruia acesta ar fi pur si simplu o alta forma de orgasm clitoridian.

Aceasta teorie este luata in calcul cu precadere dupa 2009, atunci cand a fost ontinuta prima sonografie 3D a clitorisului. De atunci se stie ca acesta se continua mult in interiorul corpului, ca un inel care inconjoara vaginul.

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Britanic de Urologie, aproape 85% dintre doamne sunt satisfacute de marimea penisului partenerului, in timp ce barbatii nu sunt la fel de siguri pe ei. Aproape jumatate dintre barbatii care au completat chestionarul s-au declarat nesiguri si nemultumiti din cauza marimii penisului, desi acestia se incadrau ca dimensiuni, in limitele normale.

Citește și:

Mai mult de atat, potrivit aceluiasi studiu, in timp ce barbatii isi fac griji in legatura cu lungimea organului genital detinut, pentru femei aceasta este mai putin importanta. Mai degraba, pentru atingerea satsifactiei sexuale, doamnele tin cont mai mult de grosimea acestuia.

Ce inseamna un penis mic?

Pentru ca medicina evolueaza atat de rapid, nu putini sunt cei care isi doresc operatii de marire a penisului, atunci cand au constatat pe pielea si buzunarele lor ca pilulele si plantele tibetane minune nu functioneaza. Cu toate acestea, medicii nu iau in considerare orice doleanta de marire a penisului. In general, o astfel de cerere este luata in considerare de catre medici atunci cand exista o evidenta problema de sanatate care poate fi ameliorata prin aceasta procedura.

In cazul unui barbat complet sanatos, o marire de penis se poate obtine pe cale chirurgicala doar daca organul genital este mai mic de 4 cm in stare flasca sau mai mic de 7 cm in stare erecta. Daca barbatul se afla in imposibilitatea de a face sex prin penetrare, atunci poate fi vorba de o disfunctie erectila sau de probleme cu ejaculare iar amandoua necesita un consult de specialitate.

Citește și:

In ciuda acestui lucru, femeile considera mai atractivi barbatii care au un penis ceva mai mare, insa nu exagerat. Orice depaseste 7, 6 cm in stare flasca, este considerat un pic prea mult. Din punct de vedere strict biologic, un penis mai lung are sanse mai bune sa scoata din vagin sperma unui potential partener anterior si astfel sa isi asigure perpetuarea genetica.

Concluzia poate fi ca pentru atingerea placerii sexuale, dimensiunile unui penis nu sunt importante atat timp cat partenera poate ajunge la orgasm prin stimulare clitoridiana.

foto prima pagina shutterstock barbat in pat

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.