Setari Cookie-uri

Cine sunt amantii secreti ai femeilor celebre

Trei regine celebre cu trecuturi amoroase bogate

Cele mai mule dintre legende au aparut atunci cand ea s-a mutat in Petit Trianon, o constructie eleganta cu trei etaje care a devenit cuibul reginei. Asa cum spuneam, aici s-au nascut cele mai interesante povesti despre petreceri costisitoare, luxuriante, origii si povesti secrete de dragoste.

Se spune ca barbatul pe care Marie Antoinette l-a iubit cel mai mult a fost Hans Axel von Fersen, soldat pe care l-a intalnit la un bal in Paris. Cu maniera impecabile si infatisare placuta, acesta a devenit rapid unul dintre preferatii ei si era adesea prezent la Micul Trianon. Se spune ca Hans avea camerele chiar deasupra apartamentului reginei insa nimeni nu poate spune cu exactitate daca iubirea lor a fost consumata la modul fizic.

Intre cei doi au existat toride scrisori de iubire insa nicio dovad clara daca au fost amanti in sensul biblic sau nu. Cu siguranta intre cei doi era vorba de o afectiune reala. Atunci cand Marie Antoinette si familia sa au fost luati prizonieri, Hans si-a vandut bunurile si a imprumutat mari sume de bani pentru a-i ajuta sa evadeze.

Citește și:

2. Regina Margot si Joseph Boniface de la Mole

Margareta de Valois este mai bine cunoscuta sub numele de Regina Margot. Ea s-a nascut in Franta, ca fiica a lui Henric al II-lea si a Caterinei de Medici. Se spune ca, dintre toti copiii Caterinei, Margot era singura frumoasa, plina de vitalitate, inteligenta si energia.

Datorita acestor calitati, ea este cunoscuta ca una dintre cele mai importante figuri feminine din perioada Renasterii. Aceasta a fost patroana lui Rabelais si a lui Ronsard, corespondenta fidela a lui Erasmus si a lui Calvin. Dincolo de dragostea ei pentru arta si cultura, Margot si-a iubit poporul pentru care a construit manastiri si, mai important, spitale in care avea acces chiar si cei mai sarmani dintre ei.

Casnicia dintre Henric al IV-lea si Margareta de Valois nu a fostuna fericita iar regina a trait ani si ani in exil. Tocmai de aceea, ea a avut, cel mai probabil, mai multi iubiti. Primul ar fi fost Joseph Boniface de la Mole, pe care Margot l-ar fi adus in patul ei inainte ca Henric sa devina rege al Frantei.

Citește și:

De la Mole a fost acuzat de tentativa de crima impotriva regelui Carol al IX-lea, torturat si decapitat. Zvonurile spunc a Regina Margot i-a imbalsamat capul si l-a pastrat intr-o cutie batuta cu pietre pretioase.

3. Catherine Howard si Thomas Culpeper, Henry Mannox si Frances Dereham

In 1539, Catherine ajunge la curtea Angliei ca doamna de companie a Annei de Cleves, a patra sotie a regelui Henric al VIII-lea. Atunci cand Henric a zarit-o pe Catherine, s-ar fi indragostit nebuneste.

Casatoria sa cu Anne de Cleves a fost anulata iar el s-a insurat cu doamna de companie a acesteia. Astfel, catherine a devenit Regina a Angliei. Ca dar de nunta, Thomas Cromwell, cel care aranjase casnicia anterioara a regelui, a fost decapitat. Tanara si frumoasa, Catherine s-a trezit maritata mai de voie, mai de nevoie, cu un barbat batran si obez pe care nu l-ar fi putut iubi.

Citește și:

In ciuda obiceiurilor vremii, Catherine nu a intrat virgina in aceasta casatorie. Inainte de casnicia ei, ea a avut o relatie cu profesorul sau de muzica, Henry Mannox. Cei doi isi spuneam sot si sotie, ceea ce in vremurile respective echivala cu un contract premarital. La mai putin de un an dupa ce s-a maritat cu regele Angliei, atentia i-a fost atrasa de Thomas Culpeper.

Se spune ca cei doi ar fi avut cateva intalniri clandestine, insa nimic la fel de scandalos ca ceea ce avea sa urmeze. Catherine l-a adus la curte nu doar pe fostul ei concubin, Henry Mannox, ci si pe Frances Dereham, un alt iubit de-al sau. In cele din urma, Catherine a fost acuzata de adulter si lipsa castitatii iar pentru asta a fost condamnata la moarte.


foto prima pagina shutterstock regina

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.