Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Solomon

Inima ta sa pastreze cuvintele inimii mele, pazeste poruncile mele si vei fi viu. Aduna intelepciune, dobandeste pricepere! Nu le uita si nu te departa de la cuvintele gurii mele! Nu o lepada si ea te va pazi; iubeste-o si ea va sta de veghe.

Fericire

Fericit este omul care a aflat intelepciunea si barbatul care a dobandit pricepere, caci dobandirea ei este mai scumpa decat argintul si pretul ei mai mare decat al celui mai curat aur. Ea este mai pretioasa decat pietrele scumpe; nici un rau nu i se poate impotrivi si e bine-cunoscuta tuturor celor ce se apropie de ea; nimic din cele dorite de tine nu se aseamana cu ea. Viata lunga este in dreapta ei, iar in stanga ei, bogatie si slava; din gura ei iese dreptatea; legea si mila pe limba le poarta. Caile ei sunt placute si toate cararile ei sunt caile pacii. Pom al vierii este ea pentru cei ce o stapanesc, iar cei care se sprijina pe ea sunt fericiti.

Foame

Nimeni nu dispretuieste un hot pentru ca a furat ca sa-si astampere foamea; dar cand a fost prins, el da inapoi inseptit, intoarce tot ceea ce are in casa lui. Cel ce se desfraneaza insa cu o femeie este lipsit de minte, se pierde pe el insusi facand astfel; el nu dobandeste decat bataie, iar ocara lui niciodata nu se sterge.

Retail jobs

Furnica

Du-te, lenesule, la furnica si vezi munca ei si prinde minte! Ea, care nu are nici mai-mare peste ea, nici indrumator, nici sfatuitor, isi pregateste de cu vara hrana ei si isi strange la seceris mancare. Sau mergi la albina si vezi cat e de harnica si ce lucrare iscusita savarseste. Munca ei o folosesc spre sanatate si regii si oamenii de rand. Ea e iubita si laudata de toti, desi e slaba in putere, dar e minunata cu iscusinta.

Gelozie

O ureche geloasa aude totul si sunetul soaptelor nu-i scapa.

Har

Mila si adevarul sa nu te paraseasca; leaga-le imprejurul gatului tau, scrie-le pe tabla inimii tale; atunci vei afla har si bunavointa inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor.

Intelepciune

Intelepciunea si-a zidit casa rezemata pe sapte stalpi, a injunghiat vite pentru ospat, a pregatit vinul cu mirodenii si a intins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sa strige pe varfurile dealurilor cetatii: "Cine este neintelept sa intre la mine!" Si celor lipsiti de buna-chibzuiala le zice: "Veniti si mancati din painea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Parasiti neintelepciunea ca sa ramaneti cu viata si umblati pe calea cea dreapta a priceperii!"

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri