Marita-te cu noi: Forme neobisnuite de casnicie!

Marita-te cu noi: Forme neobisnuite de casnicie!

4 modalitati incredibile prin care oamenii isi unesc destinele, in grup sau separat.

La fiecare casatorie civila, se spune ca familia este celula de baza a societatii. Desi o familie traditionala la noi in tara este formata din mama, tatal si copilul, oamenii din toate colturile lumii au gasit diferite forme de casnicie, unele la propriu, altele la figurat.

1. Leviratul si casatoria cu mai multe surori

In anumite sisteme legale, o casatorie nu este privita neaparat ca uniunea a doi indivizi, cat mai degraba ca o alianta de familie care trebuie sa continue chiar si daca unul dintre sooti a decedat. Atsfel, accentul este pus nu neaparat pe drepturile individuale, cat pe nevoia de a pastra o anumita legatura de familie. Retail jobs

In acest caz, respectiv in levirat, un barbat este obligat sa o ia de sotie pe vaduva fratelui sau si, de regula, copiii rezultati din uniunea celor doi cumonati sunt priviti ca fiind tot ai celui decedat. Important este ca micutii raman in sanul familiei si nu sunt separati de mama. Astfel de obiceiuri se practica in anumite triburi din America, Africa, India sau Australia.

In ceea ce priveste casatoria cu doua sau mai multe surori, aceasta era o practica des intalnita cu precadere in triburile de indieni din America de Nord si in anumite regiuni din India. Atunci cand sotia moare, barbatul care a ramas vaduv se poate casatori cu una dintre surorile acesteia. Uneori, atunci cand prima sotie se dovedeste a fi stearpa, barbatul ei se poate casatori cu una dintre surorile femeii pentru a produce mostenitori.

foto sinada / Shutterstock

2. Poliandria

Cu siguranta multi dintre noi au auzit de povestile cu imparati care aveau mai multe sotii sau despre zonele lumii in care astfel de forme de casatorie nu sunt interzise. Echivalentul feminin al acestei practici este poliandria, respectiv obiceiul prin care o femeie ia in casatorie mai multi barbati.Astazi obiceiul este inca pus in practica in platoul tibetan si, de regula, femeia se casatoreste cu mai multi frati.

Acest lucru se intampla nu neaparat din cauza unei credinte religioase sau a unei practici legale, ci pentru a nu fi nevoiti sa imparta pamantul intre frati. Copiii rezultati din astfel de casnicii il numesc tata pe fratele cel mai mare iar toti ceilalti sunt unchi.Desi astazi se mai practica doar in regiunea anterior mentionata si este pe cale de disparitie, candva poliandria a fost un obicei des intalnit de la gheturile antartice pana la padurile amazoniene.

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri