Setari Cookie-uri

Top 10 filme pe care orice femeie ar trebui sa le vada

In materie de preferinte, se pare ca a saptea arta nu cunoaste limite.

Indiferent de genul favorit, marele ecran satisface si cele mai critice gusturi, lucru dovedit an de an prin numeroase ceremonii de premiere a celor mai bune pelicule. Cand vine vorba despre frumosul si eternul feminin, iata 10 titluri pe care nu trebuie sa le ratezi:

1. Pride and Prejudice (miniseria BBC, 1995)

Considerat cea mai buna ecranizare romanului omonim al scriitoarei Jane Austen, in regia lui Simon Langton, a cunoscut un succes fulminant, avandu-i ca protagonisti pe Colin Firth in rolul lui Mr. Darcy si Jennifer Ehle interpretand-o pe Elizabeth Bennet. Filmul analizeaza, pe alocuri ironic, conceptiile societatii englezesti ale secolului al XIX-leain ceea ce priveste diferentele de clasa, materialismul, ca motiv principal al casatoriei, in defavoarea iubirii, precum si mandria si prejudecatile care pot sta in calea fericirii unui cuplu

Citește și:

2. Bridget Jones's Diary (2001)

Colin Firth in rolul lui Mr. Darcy din miniseria “Pride and Prejudice” (1995) a reusit s-o cucereascape scriitoarea Helen Fielding, care si-a botezat un personaj din romanul “Bridget Jones's Diary” (1996) cu numele de Darcy, iar cand s-a facut ecranizarea cartii acesteia in 2001, actorul care a interpretat personajul n-a fost altul decat acelasi Colin Firth! Filmul prezinta incercarile esuate ale lui Bridget (Renée Zellweger) de a-si controla viata haotica si de a-si gasi echilibrul sufletesc, osciland intre dragostea a doi barbati, Daniel Cleaver (Hugh Grant) si Mark Darcy (Colin Firth)si impartasindu-si aspiratiile si confuziile propriului jurnal.

3. Gone with the Wind (1939)

“Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografica a Hollywood-ului”, “Gone with the Wind” este ecranizarea romanului cu acelasi nume a scriitoarei Margaret Mitchell, in regia lui Victor Fleming. Povestea iubirii dintre Scarlet O’Harra (Vivien Leigh) si Rhett Buttler (Clark Gable) are loc in timpul Razboiului Civil, unul dintre cele mai importante momente din istoria Americii. Scarlet O’Harra, egoista, fermecatoare, tenace, afla ca orgoliul nu are ce cauta in iubire, iar daca nu iti recunosti sentimentele in fata celui pe care il iubesti, intr-un final il vei pierde. Ramane doar morala “Si maine este o zi…” si puterea de a o lua de la capat, infruntand orice obstacol.

Citește și:

4. Dirty Dancing (1987)

In regia lui Emile Ardolino, “Dirty Dancing” prezinta, pe un fundal sonor de exceptie, povestea de iubire dintre Johnny Castle (Patrick Swayze) si Baby Houseman (Jennifer Grey) care fac parte din clase sociale diferite. Filmul pune accent pe frumusetea si profunzimea sentimentelor dintre cei doi, uniti de senzualitatea si pasiunea miscarilor de dans. Cei doi vor trebui sa lupte pentru a-si salva iubirea si pentru a ramane parteneri pe ringul de dans.

5. Pretty Woman (1990)

Regizat de Gary Marshall, “Pretty Woman” este o comedie romantica, o reinterpretare moderna a basmului “Cenusareasa”, ilustrand povestea de dragoste dintre un om de afaceri milionar, fermecator si chipes, Edward Lewis (Richard Gere) si o prostituata de lux, Vivian Ward (Julia Roberts). Ideea filmului este ca iti poti gasi printul chiar si in vremurile noastre, mai ales atunci cand este deghizat in milionar singuratic.

Citește și:

6. Breakfast at Tiffany's (1961)

In regia lui Blake Edwards, dupa romanul omonim al lui Truman Capote, “Mic dejun la Tiffany” ii are ca protagonisti pe celebra Audrey Hepburn in rolul lui Holly Golightly si pe George Peppard in rolul lui Paul Varjak. Audrey Hepburn a interpretat-o magistral pe Holly Golightly, frumoasa, capricioasa, cocheta, vicleana, in continua cautare de barbati bogati, care sa o cadoriseasca, dar care, sub masca ei de femme fatale, este de fapt o fetita speriata, care se teme sa-si arate punctele sensibile si sa iubeasca.

7. Love Actually (2003)

Comedie romantica in regia lui Richard Curtis, “Love Actually” reprezinta un colaj al celor mai intalnite tipuri de iubiri: iubirea dintre tata si fiu, dintre sot si sotie, frate si sora, fiorii primei iubiri, iubirea interzisa, iubirea care depaseste bariere sociale sau lingvistice, iubirea nascuta din banalul cotidian ori iubirea dintre prieteni. Motivul central al filmului este omniprezenta iubirii, dupa cum spune si regizorul Richard Curtis: “Opinia generala tinde sa fie ca lumea in care traim este guvernata de rautate si lacomie, dar eu nu sunt de acord pentru ca mie mi se pare ca dragostea este peste tot”. Reunind crème de la crème a cinematografiei britanice (Keira Knightley, Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson s.a.) si avand loc in Londra in perioada sarbatorilor de iarna, “Love Actually” este comedia romantica ideala de savurat inainte de Craciun.

Citește și:

8. Titanic (1997)

Capodopera lui James Cameron, “Titanic” ilustreaza povestea de dragoste pasionala dintre Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) si Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet). Povestea de amor a protagonistilor se imbina cu scene de actiune, ce au loc in timpul primei calatorii a navei R.M.S. Titanic, cea mai luxoasa nava de linie a vremii sale, care a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane in apele inghetate ale Atlanticului, la 15 aprilie 1912. Efectele speciale remarcabile, o productie de zile mari si cele 11 premii Oscar castigate recomanda din plin acest film.

9. The Devil wears Prada (2006)

Combinatie intre comedie si drama new-yorkeza, regizata de David Frankel, filmul este despre ambitie si perfectiune, intr-un domeniu competitiv cum este industria modei. Meryl Streep si Anne Hathaway le joaca magistral pe Miranda Priestly, “diavolul” ale carei mimici faciale pot ruina cariera unui designer si Andy Sachs, asistenta novice a acesteia, care vazand dedesubturile acestei lumi, traieste dilema morala daca merita sa calce peste cadavre pentru a-si indeplini visul. Morala acestui film consta in faptul ca nu le poti avea pe toate si ca este posibil ca prin compromisurile pe care le faci pentru un ideal, sa te indepartezi de fapt de el.

Citește și:

10. Le fabouleux destin d’Amelie Poulain (2001)

Cinematografia franceza ne ofera o poveste plina de farmec, in regia lui Jean-Pierre Jeunet, castigatoare a peste 50 de premii la nivel mondial, in care Amélie Poulain (Audrey Tautou), inocenta, frumoasa, firava, isi doreste sa ii ajute pe cei din jurul sau sa devina fericiti, indeplinindu-le visele si trezindu-le increderea in ei insisi pentru ca la final sa aiba parte ea insasi de fericire. Morala filmului este ca orice gest frumos, orice zambet, orice vorba buna pot schimba viata din jurul nostru si ca daca oferi dragoste, de dragoste vei avea parte.

Foto prima pagina: BlueSkyImage, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.