Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Un plus de incredere. Partea I

Increderea in tine insati e un instrument pe care poti sa il folosesti zi de zi pentru a face lucruri foarte cool. Nu te gandi ca ai nevoie de incredere personala doar ca sa avansezi in cariera sau ca sa te descurci in situatii noi si inconfortabile. Prea putini oameni realizeaza faptul ca increderea de sine functioneaza exact ca un muschi - se dezvolta proportional cu frecventa de solicitare. Si stii prea bine - daca muschii nu sunt antrenati, se cam slabesc. Asadar, am construit noi o lista de exercitii de rutina pentru minte si pentru suflet.

Esti pregatita sa fii, in fiecare zi, de neoprit?

  • Fa sport! Ai nevoie de 30 de minute de miscare in fiecare zi ca sa ai o stare de bine si de sanatate. La urma urmei, cat inseamna 30 de minute intr-o zi?!
  • Mergi la un eveniment de networking si exerseaza-ti puterea de a le face bine altora, fara sa te mai concentrezi doar pe propria persoana. De altfel, nu interactiona doar cu oameni pe care ii cunosti, ci fa-ti curaj sa intalnesti persoane si oportunitati noi. Nu stii ce lucruri minunate, ce idei surprinzatoare te asteapta!
  • Fii foarte hotarata cu lucrurile si cu idealurile care sunt esentiale pentru viata ta. Daca nu sunt destul de prezente sau daca le-ai amanat prea mult, e timpul sa le introduci progresiv;
  • Cand primesti urmatoarea invitatie la o petrecere sau la un eveniment, spune da, fara sa stai prea mult pe ganduri. E usor sa te convingi sa nu faci un lucru, mai ales daca ti-ai format deja un reflex. Asadar, exerseaza gandirea inversa... doar pentru ca poti face asta;
  • Identifica modelul de gandire care te aduce mereu la momentul in care incepi sa te indoiesti de tine si, in final, sa alegi sa renunti la o anumita activitate. Imagineaza-ti acum ca cea mai buna prietena a ta trece prin exact acelasi proces si a hotarat sa renunte. Ce i-ai spune?
  • Fa tu primul pas intr-o relatie sau intr-o prietenie! Nu mai astepta mereu sa fii invitata, ci exerseaza-ti initiativa. Te vei simti mai bine stiind ca ai puterea sa faci tu lucrurile sa se intample!
  • Sa nu-ti mai pese atat de gura lumii si nici de cum te privesc oamenii. Propune-ti intr-o zi sa faci numai ce vrei tu, fara sa te intereseze absolut deloc ce cred oamenii despre tine. In timp, daca exersezi, va deveni un stil de viata sanatos;
  • Nu te mai convinge singura ca nu poti face ceva! Tu esti cel mai bun aliat al tau, nimeni nu-ti cunoaste puterea mai bine ca tine. Daca ai nevoie de un sprijin, apeleaza la un prieten de nadejde;
  • Ti-e frica de ridicol? Tie si lumii intregi! Gandeste-te ca pur si simplu nu conteaza. Un pic de ridicol, un comportament mai putin conventional si mai curajos n-au stricat niciodata. O viata ai, traieste-o fara prea multe reguli si fara inhibitii copilaresti!
  • Data viitoare cand nu ai incredere in tine, aminteste-ti de toate experientele si activitatile pe care nimeni nu le face mai bine decat tine. Sigur sunt o sumedenie!
  • Cand te afli intr-o situatie in care iti vine sa pui piciorul in prag, strigand „Merit mai mult de atat!”, fa un pas in spate si gandeste-te, mai bine „Pot fi mai mult de atat!”;
  • Increderea in sine inseamna si sa stii cand ai gresit si sa poti sa ceri iertare. Fii mereu pregatita sa lasi de la tine, fara sa te simti vulnerabila sau neimportanta;
  • Nu te mai lupta cu lucrurile care nu iti plac in viata ta. Identifica-le si fa-ti un obiectiv din a le scoate definitiv din rutina ta zilnica.

Sigur ca o lista cu sfaturi nu iti va schimba viata, daca la asta te gandesti. Singurul lucru care iti va imbunatati imaginea pe care o ai despre tine este vointa ta: daca iti doresti sa redevii stapana pe ceea ce gadesti, simti si faci, atunci incepe chiar de azi. Ideile de mai sus te pot ajuta sa devii de neoprit, dar doar vrei cu adevarat asta! Iata si un imbold:


Kudika
7 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.