Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Eric-Emmanuel Schmitt

Dragostea scapa logicii, caci nu apartine nici ratiunii, nici dovezilor, nici adevarului: este o alegere personala.

Eric-Emmanuel Schmitt (n. 28 martie 1960, Sainte-Foy-lès-Lyon, Franta) este un romancier, dramaturg si regizor francez. In 1983 absolva cursurile prestigioasei École Normale Supérieure, cu o diplomain filozofie. Trei ani mai tarziu obtine titlul de doctor in filosofie. Debuteazain 1991 cu o piesa de teatru, „Noaptea la Volognes”. Ii urmeaza „Vizitatorul”, care ii aduce consacrarea si este distins cu trei premii Molière, „Varatiuni enigmatice”, „Libertinul” etc. In 1994 ii apare primul roman, „Secta Egoistilor”, dar scrie in continuare piese de teatru care umplu salile in Franta si in strainatate.

In 2001 este recompensat de Academia Franceza cu Grand Prix du Théatre pentru intreaga sa activitate. Eric-Emmanuel Schmitt De acelasi succes se bucura si romanele sale „Evanghelia dupa Pilat”, „Viata mea cu Mozart”, „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, „Oscar si Tanti Roz”, „Copilul lui Noe”, „Milarepa”, „Elixirul dragostei”. Pe langa romane, Eric-Emmanuel Schmit a scris si volume de nuvele si povestiri: „Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri”, „Visatoarea din Ostende”, „Concert in memoria unui inger”.

Citește și:

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.