Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Choderlos de Laclos

Barbatul se bucura de fericirea pe care o simte, pe cand femeia de aceea pe care o ofera.

EFECT

“In ochii lumii, a avea un barbat sau a fi obiectul atentiilor lui e unul si acelasi lucru, daca barbatul acela nu e un prost.”

FARMEC

“Farmecul pe care credem ca-l gasim in ceilalti nu exista decat in noi, si numai dragostea infrumuseteaza atat de mult fiinta iubita.”

FIDELITATE

“Dintre toate virtutile, fidelitatea e cea mai putin statornica.”

ILUZIE

“Iluziile dragostei pot fi mai placute; dar cine nu stie de asemenea ca sunt mai putin durabile?”

JUSTIFICARE

“Nu pot sa inteleg cum un capriciu, care acum apare si-n clipa urmatoare a disparut, poate avea mai multa forta decat principiile inalterabile ale pudorii, ale cinstei si ale modestiei si nu inteleg nici cum o femeie care le tradeaza poate sa-si justifice actul prin pretinsa ei pasiune, la fel cum un hot isi justifica pasiunea pentru bani sau un asasin, pe cea a razbunarii.”

Citește și:

NAIVITATE

“…nu cunosc nimic mai searbad ca acea desfranare prosteasca a femeii care se da fara a sti nici cum, nici de ce, numai pentru ca a fost abordata si n-a stiut sa se opuna. Genul acesta de femei nu sunt decat automate de placere.”

PASIUNE

“Unde nu-i aiureala, nu e pasiune – acesta e motivul pentru care femeile le sunt superioare barbatilor in scrisorile de dragoste.”

PERFIDIE

“Mi-ar spune ca sunt perfida, si cuvantul acesta mi-a facut totdeaua placere: dupa cuvantul "cruda", e cel care suna mai dulce la urechea unei femei, si nu e asa de penibil sa-l meriti.”

PRIETENIE

“Cred ca, odata ce ai dragoste, asta se revarsa pana si asupra prieteniei.”

RAZBUNARE

“Nu mai exista pentru mine bucurie, odihna, cat timp n-o s-o am pe aceasta femeie pe care o urasc si o iubesc cu egala patima. Nu-mi voi accepta soarta decat in clipa in care voi dispune de a ei. Abia atunci cand, linistit si multumit, am s-o vad, la randul ei, prada furtunilor pe care le simt eu in acest moment si-i voi starni mii de altele. Speranta si teama, neincrederea si siguranta, toate relele nascute din ura, tot binele daruit de dragoste, vreau sa-i umple inima, rand pe rand, dupa bunul meu plac. Va veni vremea aceea…”

Citește și:

REVELATIE

“…am aflat curand ca farmecul dragostei tinea de calitatile sufletesti; ca numai acestea o puteau izvodi cu preaplin si o puteau motiva.”

SENTIMENT

“Sentimentul dragostei e dureros cand fiinta care-l inspira nu-l impartaseste.”

SLABICIUNI

“Asa sunt barbatii! Toti deopotriva de ticalosi in planurile lor, numesc onestitate slabiciunile pe care le dovedesc cand e vorba sa le execute.”

STIMA

Oamenii nu pot judeca gandurile decat dupa fapte si nimeni, dupa ce a pierdut stima celorlalti, nu are dreptul de a se plange ca este tratat cu neincredere, una pe care faptele sale au facut-o atat de greu de redobandit.

TEMERI

“Un intelept a spus ca pentru a-ti risipi temerile e aproape totdeauna de ajuns sa le adancesti cauzele. Mai cu seama in dragoste se aplica acest adevar.”

Citește și:

    URA

    “…ura este intotdeauna mai ingenioasa si mai clarvazatoare decat prietenia.”

    VIRTUTE

    “Sa fie oare adevarat ca virtutea creste valoarea unei femei, pana si in momentul in care ea inceteaza de-a o mai avea?”

    Vizionare placuta


    Kudika
    24 Septembrie 2015
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.