Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Agatha Christie

Afectiunea reciproca intre barbati si femei incepe intotdeauna cu iluzia uimitoare ca veti gandi intotdeauna in acelasi fel.

Agatha Christie (numele adevarat Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan – nascuta Miller-) (15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976) este o cunoscuta scriitoare engleza, romanciera, novelista si dramaturg, stapana absoluta a genului politist si thriller britanic, supranumita si “Regina Crimei”. A oferit posteritatii personaje ca Hercule Poirot si Miss Jane Marple, care au devenit legendari in rolul de detectivi ingeniosi. Agatha Christie

Agatha Christie este, alaturi de William Shakespeare, cel mai vandut scriitor din intreaga lume, cartile sale fiind traduse in cele mai multe limbi (103) si s-au vandut in peste 2 miliarde de exemplare in intreaga lume. A publicat 80 de romane si nuvele si 19 piese de teatru, dupa care s-au facut numeroase adaptari cinematografice ori radiofonice.

A scris, sub pseudonimul Mary Westmacott, romane de dragoste, dar care nu s-au bucurat de acelasi succes precum cele politiste. Cele mai iubite opere ale sale, care sunt si cele mai vandute la nivel mondial: “Zece negri mititei” (1939), “Crima din Orient Express” (1934), “Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd” (1926), “Moarte pe Nil” (1937), “Misterioasa afacere de la Styles” (1920), “13 la cina” (1933), “Crima la vicariat” (1930), s.a. Desi stilul abordat este narativ, inconfundabil, incarcat de mister si neprevazut, cu o puternica incarcatura psihologica, iata spicuite cateva mostre de intelepciune care ilustreaza relatiile dintre femei si barbati, mame si copii, intelepciune, viata si iubire…

Citește și:

Descopera cartile lui Agatha Christie, pe care le poti cumpara online.

ABILITATE

“Orice femeie poate pacali un barbat daca ea vrea si daca el este indragostit de ea.”

AFECTIUNE

“Afectiunea reciproca intre barbati si femei incepe intotdeauna cu iluzia uimitoare ca veti gandi intotdeauna in acelasi fel.”

AMINTIRE

“Sa nu te intorci niciodata intr-un loc in care ai fost fericit. In felul acesta il poti pastra viu in amintire. Daca te intorci, amintirea se naruie, cu tot parfumul si cu toata frumusetea ei.”

BLONDE

“Din cauza acestor blonde, atata rau se intampla in lume!”

COMPARATIE

“Un barbat nu vrea sa simta ca o femeie il iubeste mai mult decat o iubeste el pe ea.”

COPILARIE

“Una din cele mai norocoase lucruri ce ti se pot intampla in viata este, cred, sa ai o copilarie fericita.”

Citește și:

CURAJ

“Julieta il alege pe Romeo. Desdemona il revendica pe Othello. Nu au nicio indoiala, tinerii, nici frica, nici mandrie.”

DIFICULTATE

“Este o viata dificila, intr-adevar. Barbatii nu vor fi draguti cu tine daca nu arati bine, iar femeile nu vor fi dragute cu tine daca arati bine.”

DILEMA

“La ce sunt buni banii daca nu pot cumpara fericirea?”

EXACTITATE

“Femeile rareori gresesc in parerile lor, pe care le au una despre alta.”

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.