Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate dupa Martin Luther King

Omul trebuie sa descopere cum sa rezolve orice conflict fara razbunare, agresiune si razboi. Fundamentul acestei metode este iubirea.

Martin Luther King Jr. (15.01.1929 – 4.04.1968) a fost un activist politic nord-american, luptator pentru drepturile civile ale populatiei de culoare din Statele Unite ale Americii si cel mai tanar laureat al Premiului Nobel pentru Pace (1964), obtinut pentru lupta sa impotriva segregatiei si discriminarii rasiale.

La origine pastor baptist, a ajuns unul dintre cei mai cunoscuti oratori ai lumii contemporane, discursurile sale intrand nu doar in istoria miscarii pentru drepturile cetatenesti din SUA, ci si in istoria retoricii. Unul dintre cele mai cunoscute discursuri este “I have a dream”, pronuntat in timpul unui mars pentru libertate (1963), discurs care a contribuit la promulgarea Civil Rights Act in 1964.

Martin Luther King a avut un talent oratoric fascinant, care i-a permis sa isi formuleze doleantele in cuvinte simple si metafore potrivite, si care i-a asigurat succesul de necontestat in fata maselor.

Citește și:

Martin Luther King
Foto interior si prima pagina: Atomazul, Shutterstock

CARACTER

“Caracterul unui om nu se arata in momentele de confort ci in cele de schimbari si controverse.”

COMUNICARE

“Oamenii se urasc pentru ca se tem, se tem pentru ca nu se cunosc si nu se cunosc pentru ca nu comunica.”

CREDINTA

“Credinta inseamna sa faci primul pas chiar daca nu vezi toata scara.”

DESTIN

“Toate vietile sunt interdependente. Suntem cu totii prinsi intr-o retea inevitabila de reciprocitate, obositi intr-un singur vesmant al destinului. Indiferent de ce anume afecteaza un destin, afecteaza pe toti indirect.”

DRAGOSTE

“Adevaratul pacifism nu este supunerea nerealista fata de puterea raului. Este mai degraba o confruntare curajoasa cu raul folosind puterea dragostei.”

DREPT

“Eu cred ca adevarul suprem si iubirea neconditionata vor avea de spus ultimul cuvant pentru realitate. De aceea, Dreptatea, chiar daca este invinsa temporar, este mai puternica decat Raul triumfator.”

Citește și:

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.