Setari Cookie-uri

6 moduri de a te proteja de energiile negative

Invata cum sa te protejezi de influentele negative din exterior!

Nu este niciun secret ca situatiile stresante, evenimentele si persoanele negative ori intamplarile nefaste ne produc epuizare mentala. Aceasta se petrece din cauza faptului ca absorbim in permanenta energiile emanate de persoanele, obiectele si situatiile cu care ne confruntam. La fel cum o plimbare in natura sau gradinaritul ne pot imbunatati starea de spirit si inlatura stresul, atunci cand ne aflam intr-un loc aglomerat ori o situatie conflictuala, putem deveni afectati de stres si neliniste. Iata cateva moduri de a-ti crea o “bariera” care sa te protejeze de influentele din exterior si sa iti mentina psihicul in parametri normali.

energii negative Foto interior si prima pagina: R.legosyn, Shutterstock

1. Cristalele

Nu mai este cazul sa fii sceptic/a in legatura cu efectele benefice aduse de cristaloterapie. In multe obiecte pe care le utilizam zi de zi sunt prezente cristale (siliciu): LCD, quartz, telefoane mobile etc. si avand in vedere aplicatiile sale, efectele asupra energiilor exterioare sunt de necontestat. Cristalul transparent sau alb este ideal in purificarea interioara, stimularea emotionala si a creativitatii, calmarea si relaxarea in perioadele dificile, combat atacurile psihice negative, cosmarurile sau depresia. Ofera un somn linistit si ajuta la iluminarea spirituala.

Citește și:

Cel mai pur cristal este cel trasparent, din care se fac globurile de cristal cu puteri magice insa si cristalele inchise la culoare, cum ar fi onixul negru, obsidianul, ametistul sau ochiul de tigru au proprietati de purificare a aurei, de indepartare a energiilor negative si de stimulare a vindecarii si energizarii organismului. O data pe saptamana, lasa cristalul in apa rece pentru 24 de ore, apoi clateste-l sub un jet de apa, pentru a se “decontamina” de negativitatea absorbita. Atentie! efectele cristalului asupra purtatorului sunt direct proportionale cu increderea care i se acorda.

2. Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale de santal, mir sau niaouli au efect calmant si miros extrem de placut. Simtul olfactiv este mult mai apropiat de sistemul emotional decat orice alt simt; inhaland esente purificatoare se creeaza o legatura intre o stare benefica emotionala si starea fizica prezenta. Pentru camerele mici, utilizeaza difuzoare pe baza de caldura, insa pentru incaperi mai mari sau persoane mai multe, ideale sunt difuzoarele electrice cu vaporizare, care functioneaza la rece si pastreaza mai bine proprietatile uleiurilor esentiale. Iar daca esti blocat/a in trafic, exista modele adaptate care se pot monta fie la gratarul de ventilatie, fie la bricheta masinii, pentru a-ti asigura o atmosfera zen in timpul ambuteiajelor auto.

Citește și:

3. Tamaia

In mod similar uleiurilor esentiale, tamaia are proprietati de purificare si indepartare a energiilor negative si este folosita, mai ales, in spatiile de locuit sau in cadrul unor adunari mari de oameni. Fie ca folosesti ulei esential de tamaie, fie granule de tamaie naturala, mirosul ei dulce si greu nu doar purifica, ci si accelereaza evolutia spirituala a persoanelor aflate in incaperea in care se tamaiaza. Chiar daca nu detii un recipient specific metalic utilizat in tamaiere (catuie), te poti folosi de o farfurioara, in care aprinzi carbunele si peste care pui granulele de tamaie. Fumul emanat se disperseaza in intreaga camera, purificand-o de negativitate.

4. Baie sau dus purificatoare

Un dus sau o baie facute cu intentia de a te curata nu doar in plan fizic, ci si in plan spiritual, te pot ajuta sa scapi de energiile negative cu care esti incarcat/a. Imagineaza-ti cum acestea te parasesc in momentul in care te scufunzi in apa calda, ori cum se indeparteaza de tine, la fel cum apa de la dus se indreapta spre orificul de scurgere dupa ce ti-a scaldat corpul. In timpul baii, poti folosi remedii aditionale, cum ar fi cristale, petale de flori, sare Epsom sau uleiuri esentiale. Dupa baie, hidrateaza-te cu lotiunea de corp preferata in care ai picurat putin ulei esential de lavanda sau ylang ylang.

Citește și:

5. Sunete

In esenta, sunetul reprezinta o vibratie energetica, iar cadenta clopotelor sau gongurilor fac ca vibratiile slabe din mediul inconjurator sa se armonizeze cu vibratiile puternice ale acestora. Fie ca este vorba despre clopotei de vant cu sunet delicat, fie ca vorbim despre clopotele bisericesti sau gonguri si clopote tibetane, sunetul lor disperseaza energiile stagnante si negative, armonizeaza corpul energetic, intareste psihicul si puterea spirituala. Atentie! in timp de produci sau asculti sunetele, trebuie sa ai starea psihica necesara si sa fii deschis/a purificarii.

6. Amulete

Anumite amulete, talismane sau brelocuri au efecte benefice asupra purtatorului, dar, la fel ca in cazul cristalelor, in mod direct proportional cu increderea care li se acorda. Din multitudinea lor, cele mai reprezentative si mai intalnite sunt simbolurile si amuletele religioase, cum ar fi crucea si rozariul din crestinism, hamsa musulmana (Mana Fatimei), dar si crucea egipteana Ankh, iar cele mai neobisnuite sunt laba de iepure (aducatoare de noroc), cornul norocos (noroc, virilitate) ori banutul norocos (energie benefica), purtate sub forma de pandative, inele, portchei, bratari sau decoratii. Toate reprezinta materializarea sperantei si a credintei intr-o forta ocrotitoare si aducatoare de noroc si bunastare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.