Setari Cookie-uri

Advertorial De vorba cu medicul ginecolog: Cum sa ai grija de tine

Cu cat intelegi mai bine cum functioneaza propriul corp, cu atat mai bine poti avea grija de el, iar cu cat stii mai multe, cu atat bine poti filtra semnalele pe care acesta ti le trimite.

Advertorial

Noi am stat de vorba cu Anca Murariu, medic specialist obstetrica-ginecologie, si iata ce recomandari ne-a facut pentru a mentine echilibrul natural al zonei intime.

  • Spalare periodica

Spala-te cel putin o data pe zi pentru a pastra zona intima curata si a evita mirosul. Spala-te pe maini inainte si dupa ce folosesti toaleta, iti schimbi protectia impotriva menstruatiei sau iti cureti vaginul.

  • Foloseste produsul potrivit

Foloseste intotdeauna un produs care a fost conceput special pentru ingrijire intima, pentru ca pielea vaginului este mai sensibila decat cea de pe alte parti ale corpului.

„Produsul de igiena intima este un adjuvant in toata aceasta conduita ce implica reguli de igiena de bun simt care trebuie doar sa limiteze tendinta actuala a exceselor. Se recomanda intotdeauna produse cu pH acid sau care favorizeaza colonizarea vaginului cu lactobacili. In situatii in care nu se pot mentine conditii de igiena optima, servetelele intime cu acid lactic pot constitui un minim necesar pentru a asigura echilibrul local vaginal.” ne-a sfatuit Anca Murariu, medic specialist obstetrica-ginecologie.

  • Hainele

Evita imbracamintea stramta sau tesaturile sintetice care nu lasa pielea sa respire. Purtarea articolelor vestimentare ce intra in contact direct cu vaginul poate determina cresterea umiditatii si a temperaturilor mai ridicate si poate cauza iritarea pielii. Poarta lenjerie din bumbac si articole vestimentare mai largi pentru a ramane proaspata si uscata.

  • Schimba-ti des tamponul sau absorbantul

Utilizarea continua a aceluiasi absorbant sau tampon creste riscul de infectie. Expunerea prelungita la absorbante umede poate irita pielea.

  • Foloseste tamponul cu gradul de absorbtie potrivit

Foloseste intotdeauna un tampon cu gradul de absorbtie cel mai redus, dar care se preteaza fluxului tau menstrual si nu utiliza niciodata un tampon daca nu esti la menstruatie. Utilizarea unei protectii super absorbante poate cauza frecare sau uscaciune.

  • Sterge din fata inspre spate

„Incearcati sa stergeti separat zona vaginala de zona anala si stergeti intotdeauna din fata inspre spate. Astfel, riscul expunerii vaginului la bacteriile daunatoare anale care pot cauza infectii va fi mai redus.”

  • Foloseste prezervativul

„Daca dorim o preventie a bolilor cu transmitere sexuala, suntem obligate sa apelam la metode de contraceptie de bariera de tip prezervativ, care sa impiedice contactul direct piele pe piele sau a secretiilor celor doi parteneri.”

Legat de igiena intima a actului sexual in ceea ce priveste femeile, este recomand ca inainte si dupa contact, pentru a preveni infectiile urinare, femeia sa urineze.

Lactacyd iti face zilele mai frumoase si confortabile cu gama de produse pe care le gasesti atat in farmacii, cat si in supermarket – lotiune intima, lotiune calmanta, lotiune sensitive, gel fresh si servetele umede. Produsele Lactacyd sunt testate clinic, contin acid lactic natural si au un pH fiziologic echilibrat, de 3,5, respectand astfel aciditatea naturala a zonei intime. Formula delicata fara sapun este atat de blanda incat poate fi utilizata in fiecare zi. Includerea Lactacyd in rutina zilnica este o masura simpla de preventie. Formula Lactacyd, imbogatita cu acid lactic biologic, te ajuta sa ramai proaspata, protejata si plina de incredere.

Si pentru ca noua, celor din comunitatea Lactacyd, ne plac surprizele, am pregatit una si pentru tine! Intra pe www.facebook.com/LactacydRomania, posteaza pe timeline-ul Lactacyd o fotografie in care sa ne arati care este tinuta care te face sa te simti plina de incredere, iar noi te premiem. Nu uita sa pui alaturi de fotografie si hashtagul #tinutamea.

Cu Lactacyd, increderea in tine vine dintr-o stare de bine!


Kudika
23 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.