Setari Cookie-uri

3 remedii ezoterice despre care ar trebui sa stii

Incearca o abordare diferita de rezolvare a problemelor de sanatate!

Medicina alopata este, in prezent, cea mai intalnita metoda de tratare a afectiunilor. Insa inainte de aparitia antibioticelor si a medicamentelor de sinteza, existau alte remedii, care nu mai sunt atat de populare astazi, dar care, cu siguranta, si-au dovedit eficacitatea de-a lungul secolelor. Iata cateva remedii mai neobisnuite, care insa te pot ajuta atunci cand iti doresti o altfel de abordare a problemelor tale de sanatate.

remedii ezoterice Foto interior si prima pagina: karelnoppe, Shutterstock

1. Aplicarea ventuzelor

Desi se spune ca ventuzele sunt apanajul medicinei traditionale chineze, variatii ale acestora au fost folosite de Grecia Antica (fiind recomandate chiar de Hippocrate), Egiptul Antic, alte popoare asiatice si europene si de catre amerindieni. Aplicarea ventuzelor este o terapie care presupune pozitionarea pe corp, de-a lungul meridianelor energetice, a unor cupe de sticla incalzite, care creeaza suctiune si ajuta la stimularea fluxului de energie. Cea mai frecventa zona pe care se aplica ventuzele este spatele, insa acestea se pot pozitiona si in alte segmente ale corpului, cunoscute de terapeut (care este specializat si in acupunctura). Senzatia resimtita de pacient variaza, in functie de problema adresata. Aceasta poate fi de la usor dureroasa pana la relaxanta si calmanta. Zona de piele suctionata se coloreaza in rosu, violet sau albastrui, depinzand de traumatismul sau blocajul energetic aflat sub aria pe care s-au aplicat ventuzele, iar urmele circulare se vindeca intr-un interval de timp cuprins intre cateva zile – doua saptamani. Odata ce urmele au disparut, procedura poate fi repetata pana la ameliorarea problemelor de sanatate.

Citește și:

Aplicarea ventuzelor aduce numeroase beneficii sanatatii: imbunatateste circulatia sanguina si limfatica si ajuta la eliminarea toxinelor din organism si stimuleaza circulatia fortei vitale Qi in zonele congestionate si stagnante de la nivelul spatelui si in intreg corpul. Este de ajutor in gripa, raceli, anxietate, contracturi musculare, dureri de spate, probleme circulatorii, alergii, diverse afectiuni tegumentare pruriginoase si eritematoase si dureri de diferite cauze. In functie de confortul resimtit si de evaluarea pe care o face specialistul, ventuzele fie se pastreaza pe loc, fie se pot misca de-a lungul unei anumite zone.

Aplicarea ventuzelor este o terapie la care apeleaza sportivii care isi doresc o imbunatire naturala a sanatatii si a performantelor si a cunoscut o crestere a popularitatii inclusiv in randul vedetelor, printre adeptele acestei terapii numarandu-se Victoria Beckham, Jessica Simpson, Lady Gaga, Jennifer Aniston sau Gwyneth Paltrow, care au marturisit ca au apelat la aceasta terapie atat pentru ameliorarea unor probleme de sanatate, cat si cu scopul de a se relaxa.

Citește și:

2. Vindecarea chakrei

In mod similar afectiunilor corpului fizic, sistemul energetic al chakrelor poate fi afectat sau blocat de furie, frustrari, traume emotionale sau alte sentimente negative. Blocarea chakrelor se traduce la nivel fizic in aparitia durerii, a bolilor si afectarea calitatiii vietii. Un vindecator autentic al chakrei este clarvazator, avand posibilitatea de a-ti scana chakrele, corpul si aura si de a-ti localiza zonele ce prezinta blocaje energetice, cauzate, de exemplu, de traumele emotionale reprimate. Odata ce a facut acest lucru, iti indica zonele in care retii, fara sa vrei, energiile negative si te asista in incercarea de a le indeparta de la tine si de a le inlocui cu energie pura, vindecatoare. Procedeul de vindecare a chakrei are efect imediat si care persista pe o perioada lunga de timp si iti induce o stare generala de bine si liniste. Acest procedeu functioneaza daca intr-adevar crezi in el. Multi il resping, din cauza faptului ca nu au experimentat nimic, insa avem in noi puteri nebanuite si s-a dovedit faptul ca daca ne concentram suficient asupra unui lucru, acesta se poate realiza. Iar daca mintea poate crea realitatea, atunci cu siguranta poate crea si vindecarea.

Citește și:

3. Recuperarea sufletului

Sufletul poate fi afectat, poate suferi sau se poate rupe, nu doar figurat vorbind, in urma diferitelor experiente traumatice cu care nu dorim sa ne confruntam, iar bucati din acesta ne pot parasi, pentru a scapa de impactul masiv al evenimentelor negative traite. Aceste bucati de suflet pot ramane plecate pentru totdeauna, fara a se mai reintoarce, si este posibil sa traim cu senzatia acuta ca exista ceva care ne lipseste. Acest lucru duce in timp la afectiuni de ordin fizic, cat si psihic. Insa, cu ajutorul unui saman calificat si atent, care poate practica un ritual antic de vindecare si regasire a sufletului pierdut, ne putem reconstitui nivelurile energiei si fortei vitale si ne putem repara golurile din campul energetic.

Efectele se pot simti imediat, inca de la prima sedinta. In cadrul ritualului, samanul invoca marele Spirit din partea “pacientului” si recupereaza bucatile de suflet pierdute in acesta. Un lucru mai neobisnuit este ca nu este neaparata nevoie de prezenta in acelasi loc a samanului si a persoanei care necesita ajutor, sedintele putand avea loc chiar si prin telefon.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.