Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Camil Petrescu

Daca n-ai vazut inca o femeie care iubeste, atunci n-ai vazut niciodata o femeie frumoasa.

Foto interior si prima pagina: Gajus, Shutterstock

In operele sale, iubirea erotica este considerata o dimensiune importanta a vietii, cu trairi intense, incarcate de senzualitate dar si de analiza minutioasa si lucida, intrucat luciditatea „nu omoara voluptatea reala, ci o sporeste“.

>> Poti cumpara online cartile lui Camil Petrescu

AUTOSUGESTIE

“O iubire mare e mai curand un proces de autosugestie. Trebuie timp si trebuie complicitate pentru formarea ei.”

BETIE

“Dragostea este vraja si betie, iar inteligenta omului, ca si judecata nu au ce cauta in dragoste... Dragostea este betie, ei bine, omul inteligent nu se imbata.”

BUNATATE

“Bunatatea adevarata este neaparat inteligenta si imaginatie.”

CUCERIRE

“Sunteti mandri cand cuceriti atatea femei tocmai fiindca nu stiti ce este femeia... Cine alearga si nu se opreste la una singura pierde din femeie ce e mai bun.”

Citește și:

DESPARTIRE

“Se pot desparti asa usor doi amanti? Un bandaj aplicat prea multe zile pe o rana si se lipeste pe ea de nu-l poti desface decat cu suferinte de neindurat... dar doua suflete care s-au impletit... au crescut apoi laolata?”

DURABILITATE

“O fericire pe care nu o poti gandi durabila, nu e fericire si, fara certitudine, nu poate fi in lume nici adevar, nici frumusete...”

ETERNITATE

“O iubire inseamna sa nu poti gandi contrariul ei... o iubire care nu este eterna, nu este nimic.”

EXCLUSIVITATE

“Fiecare credem ca femeia care ne iubeste are, pastrate pentru noi, anumite gesturi de mangaiere si frumusete, gesturi carora noi le dam un anume inteles si nu e o suferinta crancena sa vedem ca le are si pentru altul.”

FRUMUSETE

“Daca n-ai vazut inca o femeie care iubeste, atunci n-ai vazut niciodata o femeie frumoasa.”

Citește și:

HRANA

“Iubirea noastra se va hrani din greseli si din dureri, asa cum focul se hraneste din tot ceea ce-i sta in cale... Dar iubirea noastra nu va fi pacat, cum focul insusi nu este lemnul putred pe care-l mistuie...”

INSELAT

“Femeia inseala numai pe cel pe care-l iubeste, pe ceilalti ii paraseste pur si simplu.”

INVATARE

“Cum se gandeste, cum se iubeste, cum se sufera nu se poate invata in orele de curs si nici atesta prin certificat de absolvire.”

OBISNUINTA

“De cele mai multe ori te obisnuiesti greu, la inceput, sa-ti placa femeia fara care mai tarziu nu mai poti trai. Iubesti intai din mila, din indatorire, din duiosie, iubesti pentru ca stii ca asta o face fericita, iti repeti ca nu e loial s-o jignesti, sa inseli atata incredere. Pe urma te obisnuiesti cu surasul si vocea ei, asa cum te obisnuiesti cu un peisaj. Si treptat iti trebuieste prezenta ei zilnica. Inabusi in tine mugurii oricaror altor prietenii si iubiri. Toate planurile de viitor ti le faci in functie de nevoile si preferintele ei. Vrei succese ca sa ai surasul ei.”

Citește și:

    PERSISTENTA

    “O, te-am iubit dintotdeauna si tu n-ai pretuit cum se cuvine dragostea mea, dar vei imbatrani, toate farmecele tale se vor duce si atunci vei gasi, parasita de toti, pe acela care te-a iubit si te va iubi pana la moarte.”

    PROFANARE

    “Iubirea fizica frumoasa e o profanare. E nevoia amara de a zdrobi, de a razbi intr-o imbratisare, odata cu trupul framantat, si sufletul, prizonier suav in el, in clipele acelea.”

    PROSTIE

    “Prostia te poate necaji, te poate exaspera, te poate abate, dar nu poate provoca ura. Pedeapsa ei e in ea insasi, cum e viermele in mar.”

    RAZBOI

    “In dragoste este ca si in razboi. Vai de cei invinsi!”

    RIDICOL

    “Va veni o vreme cand amorul va disparea, cand cei care sufera din cauza iubirii vor parea ridicoli? Cine stie?”

    RISC

    “Trebuie sa se stie ca si iubirea are riscurile ei. Ca acei care se iubesc au drept de viata si de moarte, unul asupra celuilalt.”

    Citește și:

      SINCERITATE

      “Dragostea-i frumoasa tocmai pentru ca nu cunoaste nici o silnicie. E preferinta sincera. Nu poti sa-mi impui sa te iubesc cu sila.”

      STUPEFIANT

      “Fericirea care nu dureaza, nu e fericire - e un mizerabil stupefiant.”

      SUFERINTA

      “Daca vrei sa cunosti linistit frumusetea unei femei, trebuie neaparat sa o faci sa sufere; numai suferinta o infrumuseteaza, asa cum numai cand simt umbra mortii canta sublim lebedele.”

      SUFLET

      “O femeie isi da sufletul si pe urma si-l reia intact. Si de ce nu? Are dreptul sa ia inapoi exact cat a dat.”

      TINERETE

      “A fi tanar inseamna a fi de otel... A privi totul in fata. A nu putea minti niciodata... A nu putea indura sa fii mintit de altii... A nu putea ingadui minciuna oriunde ai intalni-o. A uri nedreptatea. Cand esti tanar nu poti fi legat de nimic. Incaleci viata cum vrei... Fiindca ii poti da cu piciorul... Nu te taraste ea ca o epava care nu mai stie sa renunte.”

      TRANSFORMARE

      “Dragostea transforma pe cel ce iubeste in sclavul celui iubit.”

      VOCE

      “O femeie - observati in jurul dumneavoastra - are voce frumoasa cand vorbeste cu cel pe care-l iubeste si voce urata, alba, cand porunceste servitoarei sa aduca apa sau sa spele vasele.”

      Vizionare placuta


      Kudika
      5 Noiembrie 2015
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.