Setari Cookie-uri

Functiile celor 7 chakre

Care este rolul chakrelor?

foto Nikki Zalewski / Shutterstock

2. Chakra sacrala

Cea de-a doua chakra este strans legata de sexualitate si, in acelasi timp, de exprimarea ideilor creative. Atunci cand, dintr-un motiv sau altul, sexualitatea trebuie reprimata sau o persoana se afla in imposibilitatea de a-si exprima liber ideile, pot aparea diferite probleme de sanatate legate de zona sacrala, referitoare in principiu la vezica, ovare, apendice sau ultimele vertebre ale coloanei vertebrale. In ceea ce priveste afectiunile emotionale, in cazul in care chakra sacrala este inchisa, acestea presupun un sentiment general de rusine, lipsa de incredere in sine, frustrare si indoiala.

3. Chakra plexului solar

Despre a treia chakra se spune ca este centrul puterii fiecaruia dintre noi. Acestia i se mai spune si Manipura, respectiv orasul bijuteriilor, tocmai pentru ca are un rol atat de important nu doar in buna functionare a organismului, ci si in filtrarea emotiilor. Problemele asociate cu aceasta chakra se reflecta direct in organele de la nivelul abdomenului, respectiv pot aparea disfunctii hepatice sau ale glandelor suprarenale, ulcer, gastrita sau dureri de coloana vertebrala. O chakra a plexului solar inchisa inseamna o atitudine extrem de critica nu doar fata de cei din jur, ci mai ales fata de propria persoana, precum si sentimentul ca nu te mai poti bucura de nimic, indiferent de cat de fericite sunt evenimentele din viata ta.

Citește și:

4. Chakra inimii

Fara urma de indoiala, aceasta este una dintre cele mai potente chakre dintre cele sapte. Asa cum era de asteptat, chakr inimii este centrul iubirii, prin care primim si sa daruim acest sentiment. Mai mult de atat, ea este puntea de legatura intre cele trei laturi ale omului, respectiv trup, minte si spirit. In mod evident, atunci cand aceasta chakra este inchisa, apar neplaceri in zona pieptului, insomnii si variatii de tensiune arteriala. In ceea ce priveste dimensiunea emotionala, o chakra a inimii blocata se poate manifesta prin ura si frica, neputinta de a investi emotional si nevoia de izolare.

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.