Setari Cookie-uri

Functiile celor 7 chakre

Care este rolul chakrelor?

5. Chakra gatului

Centrul vorbirii joaca un rol foarte important in dezvoltarea si cultivarea relatiilor dintre oameni. Atunci cand chakra gatului nu permite trecerea fluxului de energie pozitiva, ideile exprimate pot fi distorsionate sau formulate gresit, in ciuda intentiilor bune. In general, chakra gatului inchisa se manifesta, din punct de vedere fizic, prin dureri in gat, proble denatare sau neplaceri provocate de glanda tiroida. Din punct de vedere emotional, asa cum spuneam si mai sus, cea mai mare problema a acestei chakre, atunci cand nu este deschisa, are legatura cu transmiterea gresita a sentimentelor, dorintelor si ideilor.

6. Chakra fruntii

Ajna, chakra celui de-al Treilea Ochi, este responsabila cu modul in care privim lumea, atat cu ochi trupesti, cat si cu ochiul spiritual. Pentru o ampla deschidere a acestei chakre, e nevoie de multa credinta, multa speranta si mai ales, incredere in legile Universului. Atunci cand Ajna este inchisa, apar numeroase probleme de sanatate la nivelul fetei si al capului. In acelasi timp, daca chakra celui de-al Treilea Ochi este inchisa, avem probleme de perceptie a oamenilor din jurul nostru, precum si a adevarului, in general. Mai mult de atat, ne paste un sentiment de abandon si de teama in ceea ce priveste viitorul.

Citește și:

7. Chakra coroanei

Aflata in partea de sus a capului, ultima chakra este responsabila cu modalitatea in care ne raportam la divinitate, indiferent de numele pe care aceasta il poarta. Este foarte important, poate mai important decat in cazul oricarei alte chakre sa ramana cat de deschisa se poate. Pentru acest lucru, este nevoie de ganduri pozitive si de multa iubire, venita in primul rand din interior. Afectiunile emotionale sunt mai severe decat problemele fizice, iar printre acestea se numara depresia, neputina de a iubi si de a primi iubire, precum si epuizarea emotionala.

foto prima pagina Gorbash Varvara / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.