Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Cella Serghi

In care anume clipa m-am indragostit de el nu voi sti niciodata. Dragostea mea pentru el s-a nascut, poate, din nevoia mea de a iubi.

INDOIALA

“Oamenii sunt chinuiti de nelinisti, de indoieli, de intrebari fara raspuns. Pentru oricine realitatea poate fi si altfel, adevarul poate fi altul. Toate aceste indoieli sunt ca microbii din organism, care pot lupta cu cei care ii ataca din afara.”

INSUFLETIRE

“Nu-ntelegi ca merita sa traiesti pentru ca sa vezi cum cad frunzele si apoi cum cresc mugurii, pentru o zi in care e soare, pentru alta in care ploua?...”

MOARTE

“Dragostea moare si ea. Incet, pe nesimtite, perfid. Chiar daca are clipe cand isi revine, cand se agata de viata.”

MIRACOL

“In ce ma priveste, cand apune soarele ma gandesc: A mai trecut o zi. Inca o zi in care n-am facut nimic. Iar cand rasare soarele, nu stiu incotro sa apuc, pe ce drum trebuie sa merg, unde vreau sa ajung. Eram sigura ca fericirea exista undeva, dincolo de zidurile casei noastre. Ca intr-o zi voi pune mana pe ea, asa cum pui mana pe o ceasca sau pe scoarta unui copac. Ca dragostea este supremul miracol...”

Citește și:

OBLIGATIE

“Greseala pe care o face fiecare dintre noi este ca se gandeste prea mult la micile lui infrangeri, la dorintele lui personale si prea putin la acest miracol care e viata, la obligatia pe care o avem fata de ea, obligatia de a o face mai frumoasa, mai buna...”

ONESTITATE

“Oamenii de buna credinta se cauta si-si dau mana, intinzand peste pamant o punte ca un curcubeu pe cer.”

PLANS

“Tu stii cum suna plansul atunci cand nu-l asculta decat lucrurile din casa, peretii?”

RENASTERE

“Trebuie sa existe un colt de lume in care viata e frumoasa. Fericirea trebuie sa existe. Sau poate e nevoie de un potop, de un cutremur, de niste maini uriase care sa zgaltaie globul, si totul sa inceapa din nou...”

SCHIMBARE

“Te gasesc atat de schimbata incat imi este teama sa nu te insel pe tine cu tine.”

Citește și:

SIMPLITATE

“Lumea ar fi putut sa fie simpla, ca cerul si marea... Numai bucuria omului e otravita de gandul ca nu e vesnic.”

SUFERINTA

“Suferinta mea de acum e viata mea.. Fara dragostea mea pentru tine, nu ma mai inchipui in viata decat in stare de dementa, poate... Sa traiesc fara sa te iubesc ar fi pentru mine ca si cand nu as mai simti caldura soarelui, umezeala apei, si totusi as trai... Vreau sa te iubesc pentru totdeauna, nu vreau sa ma despart de sentimentul meu. Cred ca asta-i motivul pentru care nu vreau sa mor.”

TINERETE

“Dadeam proportii nemasurate dezamagirilor poate firesti la varsta cand si iluziile sunt prea mari, cand ti se pare ca fericirea intreaga ti se cuvine, cand n-ai nici ingaduinta, nici intelepciune.”

UNICITATE

“Ceea ce ma atragea la el era impresia pe care mi-o dadea ca e singur, nenorocit, ca unicul lui stimulent in viata sunt eu, ca sunt singura lui bucurie, unica lui preocupare. Daca nu-i asa, nu ma intereseaza. Nu ma intereseaza un barbat decat in masura in care cred ca-l stapanesc ca femeie, in care cred ca sunt pentru el, intr-un moment din viata, o fiinta unica, de neinlocuit.”

Citește și:

    URMA

    “Nu trebuie sa trec prin viata fara sa las o urma, o lacrima, o tresarire din cate am avut pentru tot ce mi s-a parut frumos si bun...”

    VIATA

    “Viata nu e prafuita, e vie. Asa de vie, asa de plina de seva si de soare ca cine n-are dreptate nu o poate privi in fata...”

    VINDECARE

    “Te poti vindeca de o dragoste adevarata? Si de ce sa te vindeci? Doar nu e boala.. e o flacara care daca s-ar stinge, te-ai stinge si tu odata cu ea...”

    VIS

    “As vrea sa stii ca n-ai fost pentru mine o aventura, femeia unei nopti. Ai fost implinirea unui vis foarte vechi, iubirea mea cea mare!”

    ZAMBET

    “El strangea caldura soarelui; eu o culegeam din zambetul lui.”

    Foto interior: Facebook

    Foto prima pagina: Nata Sbodnikova, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    12 Noiembrie 2015
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.