Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Andrei Plesu

Iubirile nefericite ar trebui sterse din registrul iubirii: admit ca ele sunt curente, aproape inevitabile si ca isi au nimbul lor de tragism si de respectabilitate. Nu sunt insa iubiri adevarate: sunt doar teribile probe existentiale, provocari tainice ale sortii, materie prima pentru o eventuala solutie de intelepciune.

IERTARE

“Cand esti bine dispus, totul ti se pare tolerabil. Ierti. Iertarea e un chip al bunei dispozitii.”

LOGICA

“A spune ca ingerii nu exista pentru ca nu se vad e la fel de neinteligent cu a spune ca plantele nu exista pentru ca nu raspund la "buna ziua".”

MIRACOL

“Am uitat misterul adanc al noptii, radicalitatea amiezii, racorile cosmice ale amurgului. Nu mai vad pasarile, nu mai adulmec mirosul prafos si umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emotie, miracolul ploii si al stelelor.”

MULTIPLICARE

“Fericirea se multiplica atunci cand e atenta la fericirea partenerului, iar fericirea cuplului asaza asupra intregii comunitati un cer mai curat si mai hranitor.”

NEFERICIRE

“Iubirile nefericite ar trebui sterse din registrul iubirii: admit ca ele sunt curente, aproape inevitabile si ca isi au nimbul lor de tragism si de respectabilitate. Nu sunt insa iubiri adevarate: sunt doar teribile probe existentiale, provocari tainice ale sortii, materie prima pentru o eventuala solutie de intelepciune.”

Citește și:

OBSESIE

“Fericirea ca obsesie e o sursa sigura de nefericire.”

RUINA

“O mare iubire care sfarseste prin a ruina cariere, caractere, vieti, e o iubire mai curand stramba si are putine sanse de happy-end.”

SECRET

“Cand esti bine dispus? Cand esti indragostit. Sau cand tocmai ai raspuns unei intrebari grele. A fi tot timpul ca unul care e indragostit si care a inteles… Aceasta ar putea fi cheia bunei dispozitii si a credintei!”

SENSIBILITATE

“Un om cu adevarat fericit e foarte sensibil la nefericirea altora.”

TRAI

“Daca iti acorzi un cat de mic ragaz, daca arunci, de jur imprejur, o privire odihnita, curioasa si nepatimasa, vei gasi destule argumente sa te bucuri. Lucrurile (inca) functioneaza. Sarpanta lumii (inca) tine. Mai exista inca oameni intregi, traditii vii, intalniri miraculoase. Traim intr-un sos toxic, dar el contine inca mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare inca sa ia in serios agitatia noastra propagandistica, spaimele noastre apocaliptice. Se poate trai. Se poate trai bine. Se poate (inca) trai frumos.”

Citește și:

VOCABULAR

“Sintagme de tipul "sunt indragostit fara speranta", "sunt indragostit si ma simt vinovat", "sunt indragostit si nu mai sunt bun de nimic" n-au ce cauta in vocabularul iubirii.”

Foto prima pagina: GlebStock, Shutterstock

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.