Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Aurora Liiceanu

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Aurora Liiceanu

Dragostea nu este un dat, pur si simplu. Trebuie sa arati ca esti aleasa, iar a fi aleasa inseamna ca cineva trebuie sa faca ceva pentru a-si obtine aleasa.

Aurora Liiceanu (n. 1 august 1941, Basarabia) este Doctor in psihologie, a fost cercetator la Institutul National de Criminologie si autoare a numeroase lucrari de specialitate, dar si carti inspirate de experientele traite. In 1963 a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii din Bucuresti. In prezent este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru“ al Academiei Romane si senior-editor si membru fondator al revistei Tango. Retail jobs

cupluFoto interior si prima pagina: solominviktor, Shutterstock

Are un baiat impreuna cu Gabriel Liiceanu, Stefan, care locuieste in Japonia. Dintre cartile publicate amintim “Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti“, „Nici Alb, Nici Negru“, “Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire“, „Care pe care - femei si barbati“ (co-autoare), “Prin perdea”, “Cuvinte incrucisate”, “Valurile, smintelile, pacatele. Psihologiile romanilor” “Patru femei, patru povesti”, “Soacre si nurori. La cine este cheia?” “Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii”.

Stilul scriiturii sale este captivant, plin de har, feminitate si curiozitate, care impleteste intr-un mod fascinant cunostintele profesionale cu experientele personale si analizeaza cu luciditate iubirea, cuplul, relatiile interumane si felul in care acestea isi gasesc locul in lumea contemporana.

Poti comanda online cartile scrise de Aurora Liiceanu.

ALEASA

„Dragostea nu este un dat, pur si simplu. Trebuie sa arati ca esti aleasa, iar a fi aleasa inseamna ca cineva trebuie sa faca ceva pentru a-si obtine aleasa.”

BANAL

“Copiii nu duc la coeziunea in cuplu decat intr-un cuplu banal, in lumea banala. Si atunci ei, fiind tema comuna a unui cuplu, se desprind, isi fac propria viata si poate aparea, atat de adesea, o complicitate secundara a parintilor de a se lipi impreuna de copiii-adulti ca bunici.”

BIOGRAFIE

„Nu-i asa ca amanuntul biografic poate schimba in bine viata cuiva? Dar de ce oare unii au parte de unul sau mai multe amanunte biografice care-i fac fericiti, iar altii au parte de unul sau mai multe amanunte biografice ingrozitoare, cumplite? Nimeni nu stie. Oamenii prefera sa creada ca altcineva le dicteaza viata. Ca altcineva le deseneaza cursul vietii…”

CELEBRITATE

“Ca esti sotie sau iubita a unui artist sau scriitor celebru te duce la acelasi lucru.”

CONTRADICTIE

“Femeile vor cu orice pret ca barbatii sa renunte la cele trei atribute prin care sunt definiti: emotionalitatea restrictiva, inhibitia afectiunii si preocuparea pentru succes. Ele vor iubire. Dar, culmea, sunt atrase exact de cei care corespund atributelor de mai sus. S-ar indragosti ele, oare, de barbati sensibili si emotivi, mangaietori si plini de tandrete ca o mama si neanimati de ambitii de ascensiune sociala?”

DACA…

„Daca gandesti nu vorbi, daca vorbesti nu scrie, iar daca scrii, nu semna.”

DEFINITIE

“Femeia se defineste prin barbat si invers.”

DIRECTIE

“Prin seductie bati la poarta sexului, prin comunicare bati la poarta sufletului.”

DORINTA

“Nu cred ca astazi lucrurile s-au schimbat prea mult. Si astazi femeile sunt bantuite de dorinta de fuziune cu un barbat, de dorinta de a construi in doi ceva stabil, solid – mai ales astazi, intr-o lume haotica si plina de alternative –, de a-si implini rostul biologic prin maternitate.”

Vizionare placuta


Carmen
10 Decembrie 2015

50 Shades hater. Star Wars lover. Creepypasta reader. Un paradox pe picioare care urăște romgleza.  Diploma de onoare în cinism. Licența poetică obținută ad labam la facultate...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri