Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Marius Tuca

Femeia este barlogul unde se aduna toate bucuriile si necazurile vietii. Ea este sarea pamantului si dulceata vietii, o insula niciodata cucerita definitiv, un clopot cu danganit de lacrima, o papusa de lut cu inima de roua, o dimineata cu doua rasarituri, o ploaie de primavara stransa in causul palmelor unui barbat.

FEMEIA

“Femeia este barlogul unde se aduna toate bucuriile si necazurile vietii. Ea este sarea pamantului si dulceata vietii, o insula niciodata cucerita definitiv, un clopot cu danganit de lacrima, o papusa de lut cu inima de roua, o dimineata cu doua rasarituri, o ploaie de primavara stransa in causul palmelor unui barbat.”

“Fidele. (Aproape). Interesante. (Intotdeauna). Pline de viata. Talentate. Pofticioase. Strangatoare. Cheltuitoare. Nerabdatoare. Absurde (uneori). Tandre. Geloase (mai mereu). Intelegatoare (arareori). Posesive (definitiv). Devotate (cand si cand). Mamoase. Copilaroase. Rasfatate. Victimizate. Pregatite (de orice). Orgolioase (pana la Dumnezeu). Sensibile (si inapoi). Cicalitoare (zi si noapte). Spirituale. Barfitoare (mai tot timpul). Discrete (numai cand vor). Serioase. Gratioase. Slabe (cu dieta). Rubensiene (fara dieta). Feminine. Malitioase (zi si noapte). Sufletiste (ziua). Ganditoare (noaptea). Profunde (de sarbatori). Veninoase (arareori). Pline de compasiune. Cu simtul umorului. Cinice (niciodata). Sarcastice (dupa nunta). Grijulii (dupa botez). Resemnate (dupa al doilea divort). Implinite (dupa primul sau al doilea copil). Distruse (dupa primul avort). Renascute (dupa prima zi de scoala a copilului). Mature (la datorie). Luminate (dupa primul nepot). Sfarsite (de la o despartire). Sarmante (de la un ruj). Copilaroase (de la un zambet). Timide (de la o privire). Rosii in obrajori (de la un gand ascuns). Perverse (de la te miri ce). Senzuale (de la un sarut). Acre (din nimic). Sarmante (de la cercei). Rapitoare (e de la ei sau de la ea). Fericite (din mai nimic). Misterioase (din copilarie). Mistuite (din dragoste). Mironosite (din rochite sau fustite). Magulite (din auzite). Nepasatoare (dupa moft). Martire (din fire). Dulci (cu suflet din vata de zahar ars). Razboinice (in filme). Diafane (primavara si toamna). Translucide (tot pe atunci). Razvratite (de cate ori au chef). Transparente (de la suferinta). Opace (de la indiferenta). Usoare (de la bijuterii). Grele (de la ele). Subtiri (de la carte). Avute (de la parte). Sofisticate (din putin cate toate). Alambicate (din curiozitate). Complexate (din nedreptate). Neimpacate (din pacate). Puternice (din credinta). Senine (de la ochi). Fragile (de la glezne). Vulnerabile (de la sani). Soptite (de la buze). Supuse (de la genunchi). Plutitoare (de la par). Salbatice (de la natura). Fabuloase (pline de dor si dorinta). Icoane (pentru copiii lor). Femeile (ca un joc de cuvinte si de viata). Femeile.”

Citește și:

INTREBARE

“Ce mai taci
Ce mai simti
Ce mai canti
Dragostea mea
Plina de dorinti,
Ce mai taci
Ce mai tainuiesti
Ce mai traiesti
Dragostea mea
Mai esti?”

NELINISTE

““E tarziu si incepe lumea,
Rasar nesfarsiturile din noi,
Ma tem ca te temi
Ma tem ca je t'aime.

Ma tem ca je t'aime
Pana la nervura, pana la arsura,
Atom cu atom, celula cu celula
Ma tem ca te temi. (…)”

PACAT

“Sunt mai dulce ca pacatul
Din ochii tai, din ochii mei
Atunci cand tu tii post de mine
Cu sfiala in suflet si in gand
Iubindu-ma pana la Dumnezeu
Eu caut smerit poeme in lumina
Si miros a sfant, a smirna. (…)”

PROMISIUNE

“Am sa te iubesc pana la sfarsitul lumii
Asteptand apoi ca facerea sa mai aiba loc o data,
Lasa pana atunci toate emotiile sa te cotropeasca,
Daruieste-te ca si cand am fi doar noi doi pe lume,
Nu ma intreba cum e asta, n-am de unde sa stiu,
Pesemne ca ar trebui s-o faci pentru prima si ultima data
Mai ales ca nu se va trage nicio dubla.”

Citește și:

SMS

“Am sa te iubesc prin sms
Departe de ochii lumii
Si de retelele de socializare,
Curat si intens, cu emoticoane
Fara sa ne atingem, fara sa ne vorbim,
Cu litere mari, de-o schioapa
Fara semne de intrebare, cu puncte-puncte. (…)
Am sa te iubesc prin sms
Litera cu litera, cuvant cu cuvant,
Cu fluturi in stomac, din telefon in telefon
Poate doar operatorii si fibrele optice
Sa le simta zborul si aripile,
Vibratiile lor vor rataci prin toata lumea
Prin gand, prin suflet si prin roaming.”

SUFLET

“Avea un suflet atat de frumos incat m-am indragostit de el inainte sa ma indragostesc de ea.”

Foto prima pagina: Vladyslav Spivak, Shutterstock

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.