Setari Cookie-uri

10 filme psihologice pe care nu trebuie sa le ratezi in 2016

Vrei sa vezi un film captivant care sa te tina cu sufletul la gura si care sa te faca sa iti pui intrebari? Alege unul din topul nostru cu cele mai bune filme psihologice de urmarit anul acesta.

Filmele psihologice sunt cele care iti raman cu adevarat in minte dupa mult timp de la vizionare, care se joaca cu mintea ta si te fac sa treci de la suspans, fiori, neputinta, la mister si extaz, iar simturile tale sunt puse la incercare. Sunt povesti memorabile care trec dincolo de ecran, care nasc intrebari si care se transforma in arta. Personajele devin parte din noi, facandu-ne sa reactionam la evenimentele prin care trec si la probleme la care sunt supuse.

Citeste si 10 filme extraordinare inspirate din fapte reale

Top 10 filme psihologice in 2016

1. JOY



Dupa succesul pe care l-a avut cu „Silver Linings Playbook”, David O. Rossel ii aduce din nou impreuna pe Jennifer Lawrence si Bradley Cooper, intr-un film biografic care spune povestea unei mame singure care reuseste sa devina o femeie de afaceri si sa-si cladeasca un imperiu. Ce inseamna sa te deprinzi de familie atunci cand aceasta nu ti se mai potriveste, sa treci prin tradare, pierderea nevinovatiei si probleme in dragoste. Toate acestea se regasesc in JOY, un film psihologic, amuzant si captivant.

Citește și:

2. The Revenant

Filmul este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale avand in prim plan legenda lui Hugh Glass, intr-o interpretare de exceptie a lui Leonardo DiCaprio. The Revenant este o poveste extraordinara si dramatica despre viata si lupta pentru supravietuire. Exploratorul american Hugh Glass, membru a unei expeditii in Muntii Stancosi, este lasat de camaradul lui John Fitzgerald (Tom Hardy) si de ceilalti in salbaticie, fara arme si echipament, ajungand sa aiba o confruntare ingrozitoare cu un urs grizzly. Desi mutilat si cu rani majore, acesta lupta pentru viata lui si pentru razbunare. Cat de departe ai merge pentru a-ti face dreptate?

3. The Gift



Ce faci atunci cand trecutul te ajunge din urma printr-o intamplare si iti saboteaza intr-un mod cu totul si cu totul neasteptat prezentul? Simon (Jason Bateman) si Robyn (Rebecca Hall) sunt un cuplu cu o viata perfecta care se muta din Chicago in California. Aici il intalnesc pe Gordo (Joel Edgerton), un fost coleg de liceu de-al lui Simon. Din acest moment lucrurile iau o intorsatura cu totul neasteptata, iar dupa o serie de intalniri neprevazute si nedorite si cateva cadouri misterioase, iese la suprafata un secret teribil, tinut ascuns mai bine de 20 de ani. Filmul este un thriller psihologic si tulburator care naste o serie de intrebari: cat de bine ii cunosti pe oamenii din viata ta si este posibil sa uiti cu adevarat trecutul?

Citește și:

4. Dark Places



Un film inspirat de romanul omonim al lui Gillian Flynn, autoarea celebrului Gone Girl. Charlize Theron este Libby Day, o femeie care a supravietuit, in copilarie, uciderii brutale a familiei sale. Ea este abordata de o societate secreta specializata in cazuri complexe, nerezolvate si fortata sa retraiasca evenimentele tragice din acea zi. Cum reuseste sa faca fata din nou situatiei dupa 25 de ani, timp in care a depus marturie impotriva fratelui ei?

5. The Forest



Un thriller psihologic si supranatural despre legendara padure Aokigahara de la poalele Muntelui Fuji din Japonia, unde oamenii se duc pentru a se sinucide. Sara Price (Natalie Dormer) este in cautarea surorii sale care a disparut in mod misterios, fiind vazuta ultima oara in apropierea acestei paduri blestemate. In ciuda tuturor avertismentelor, Sara se aventureza in padure in incercarea de a descoperi adevarul despre soarta surorii sale, iar ce va descoperi va fi de-a dreptul tulburator.

Citește și:

6. By The Sea



Ce faci atunci cand dragostea pare ca a disparut, iar cel de langa tine nu mai este decat o umbra chinuitoare a celui pe care l-ai iubit? Filmul scris, regizat si produs de Angelina Jolie, prezinta relatia unui cuplu american, scriitorul Roland (Brad Pitt) si sotia sa Vanessa (Angelina Jolie), care incearca sa depaseasca sentimetul de instrainare dintre ei si sa faca o ultima incercare disperata de a-si salva casnicia. Acestia calatoresc catre un colt de paradis din sudul Frantei, unde el, un scriitor talentat spera sa-si regaseasca inspiratia, iar ea sa se relaxeze. Cand o iubire extrem de mare risca sa fie pierduta prin ce ai fi dispus sa treci pentru a o salva?

7. Secret in Their Eyes



Filmul are la baza romanul lui Eduardo Sacheri „La pregunta de sus ojos” si spune o poveste cutremuratoare despre cea mai grea pierdere pe care o poate suferi un om, aceea a propriului copil, despre mintea care ajunge sa o ia razna in situatii limita, despre obsesie, vinovatie, dar si despre prietenia care nu se distruge in ani de instrainare. Filmul are o distributie de exceptie aducandu-i la un loc pe Julia Roberts, Nicole Kidman si Chiwetel Ejiofor.

Citește și:

8. Unexpected



O sarcina neasteptata iti poate da viata peste cap si te transforma mai mult decat te-ai fi asteptat. Cum te mai poti gandi la viitor, cand prezentul este atat de nesigur? Samantha Abbott (Cobie Smulders) o profesoara din Chicago se confrunta cu vestea ca este insarcinata, iar curand dupa aceea descopera ca si una dintre elevele ei preferate, Jasmine (Gail Bean) se afla in aceeasi situatie. Un film despre viata, oameni, prietenie si puterea de o lua de la capat.

9. Regression



Un thriller psihologic care ii are in rolurile principale pe Ethan Hawke, Emma Watson si David Thewlis. Actiunea are loc in Minnesota, in anul 1990, unde detectivul Bruce Kenner investigheaza cazul lui John Gray care admite pe neasteptate ca si-a abuzat fica de 17 ani. Lucrurile sunt cu atat mai bizare cu cat acesta isi pierduse memoria. Cu ajutorul unui psiholog acesta este ajutat sa-si reaminteasca totul, insa ceea ce se descopera este cu totul terifiant.

Citește și:

10. The Stanford Prison Experiment



Un film despre modul in care oamenii ajung sa se comporte atunci cand li se ofera puterea absoluta sau cand se simt nedreptatiti. Un grup de tineri sunt alesi pentru a face parte dintr-un experiment ce va dura doua saptamani, acesta constand in inchiderea lor intr-o inchisoare. Jumatate din grupul de oameni, care nu se cunosc intre ei, vor fi prizonieri, iar ceilalti vor fi gardieni. Ce se intampla atunci cand natura umana intervine si nu mai tine cont de reguli?

Foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.