Setari Cookie-uri

5 beneficii pentru sanatate ale masajului indian cervical si al scalpului

Masajul indian si-a demonstrat eficacitatea de-a lungul secolelor, fiind o forma extrem de apreciata de relaxare.

Medicina Ayurvedica recunoaste beneficiile masajului indian cervical si al scalpului, care are rolul de a imbunatati fluxul energiei la nivelul capului, fetei, gatului, umerilor si a partii superioare a corpului. Scopul principal al masajului indian este de a elibera canalele energetice existente la acest nivel de energiile negative care stau la baza imbolnavirilor. Masajul indian si-a demonstrat eficacitatea de-a lungul secolelor, fiind o forma extrem de apreciata de relaxare si vindecare a diverselor afectiuni, tinand la distanta stresul si anxietatea. Iata cateva motive care sa te determine sa iti programezi mai des o sedinta relaxanta de masaj indian cervical si al scalpului:

masaj indian Foto: Poznyakov, Shutterstock

1. Ajuta la detoxifierea intregului organism, stimuland drenajul limfatic

Sistemul vascular limfatic gestioneaza in mod eficient deseurile organismului, detoxifiind tesuturile si indepartand reziduurile. Masajul scalpului ajuta la drenajul limfatic eficient la acest nivel si la stimuleaza raspunsul imun la nivelul ganglionilor limfatici regionali; in plus, creste fluxul sanguin inspre zona cervicala si grabeste deci eliminarea deseurilor rezultate din activitatea celulara.

Citește și:

2. Ajuta in situatii de stres emotional si fluctuatii hormonale

Unul dintre primele efecte ale masajului scalpului consta in relaxarea profunda a intregului organism. Se cunoaste faptul ca hormonii de stress pot cauza insomnii si chiar probleme digestive (mergand pana la ulcer de stress), lucru din ce in ce mai des intalnit, avand in vedere circumstantele competitivitatii societatii actuale. Masajul indian cervical si al scalpului initiaza intregul corp intr-o stare de relaxare profunda si persistenta, o liniste si calmitate mentala care pot dura intreaga zi. Alte beneficii includ: scaderea senzatiei de durere (daca este cazul), un nivel crescut al energiei fizice si mentale si atingerea unui nivel superior al performantelor cognitive.

3. Usureaza migrenele

Aceasta afectiune des intalnita este agravata de tensiunile existente la nivelul gatului, extremitatii cefalice si a zonei superioare dorsale. Migrena poate determina o calitate a vietii scazuta si poate provoca multe alte probleme de sanatate. Un masaj corect efectuat de catre terapeuti specializati usureaza senzatia de tensiune, rigiditate sau amorteala musculara, prin aplicarea unei presiuni in anumite zone si imbunatatirea fluxului circulator sanguin la acele niveluri, scazand incidenta cefaleelor si a tulburarilor de somn.

Citește și:

4. Imbunatateste circulatia sanguina

Circulatia sanguina deficitara poate duce la acumularea excesiva a sangelui in anumite arii si poate determina astfel aparitia oboselii si a durerii. Prin masajul indian, cu ajutorul tehnicilor de aplicare a presiunii, sangele este mobilizat dintr-o zona in alta, eliminand astfel congestiile si stimuland circulatia mult mai eficienta a acestuia. Astfel se oxigeneaza in mod optim musculatura tensionata si amortita, indepartandu-se reziduurile, acidul lactic si alti produsi metabolici pe calea sistemului circulator limfatic.

5. Stimuleaza cresterea parului

Masajul scalpului stimuleaza cresterea sanatoasa a parului de la radacina, mai ales daca in timpul procedurii se folosesc uleiuri esentiale, care au rolul de a stimula rata de crestere capilara. Pe langa cresterea oxigenarii la nivelul foliculului pilos, masajul scalpului imbunatateste aspectul acestuia, iar daca este urmat de un periaj riguros, cu o perie cu fibre naturale, matreata va deveni doar o amintire.

Citește și:

Foto prima pagina: Poznyakov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.