Setari Cookie-uri

Locul in care se ascund bacteriile si microbii. Cum te poate imbolnavi un frigider si ce poti sa faci

Exista multe tipuri de microorganisme care se dezvolta la temperaturi foarte scazute.

frigider

Cei mai multi dintre noi credem ca pastrarea alimentelor in frigider este cea mai buna modalitate de a le feri de contaminarea cu bacterii, insa nu stim ca exista multe tipuri de microorganisme care se dezvolta la temperaturi foarte scazute.

Psihrofilele sunt bacteriile care traiesc si se dezvolta la temperaturi scazute, conform refrigeratorbacteria.com. Aceste microorganisme, care se gasesc si in ghetarii din Antarctica si in cei din zona arctica, sunt de acelasi tip ca cele care invadeaza constant frigiderele noastre.

Conform studiilor, psihrofilele se dezvolta fie din cauza impachetarii si depozitarii necorespunzatoare a alimentelor in frigider, fie deoarece se aflau deja acolo in urma igienizarii necorespunzatoare si a mentinerii unei temperaturi nepotrivite in interiorul frigiderului.

Printre bacteriile care se gasesc in propriile noastre frigidere se numara si cele coliforme, Vibrio, Pseudomonas si Listeria, care sunt extrem de daunatoare pentru sanatatea umana.

Citește și:

frigider

8.000 de bacterii pe centimentrul patrat

Numarul mediu de bacterii pe centimetrul patrat din frigider este de 7.850. Cu toate acestea, exista frigidere unde igiena lasa de dorit si unde se pot dezvolta peste 129.000 de microorganisme pe centimetrul patrat, conform microban.com.

Compartimentele pentru salata sunt zonele cele mai contaminate dintr-un frigider, conform publicatiei Daily Mail.

Ce putem pati din cauza bacteriilor

Atunci cand intra in corpul uman prin consumarea alimentelor contaminate, bacteriile elibereaza in organism o serie de toxine foarte daunatoare pentru sanatate.

Spre exemplu, bacteriile psihrofile pot provoca sepsis si socuri septice, diaree, meningita, dizenterie, intoxicatii alimentare, infectii ale tractului urinar si infectii gastrointestinale.

frigider

Cum putem impiedica aparitia bacteriilor

1. Putem achizitiona un frigider dotat cu o garnitura antibacteriana. Pe piata exista multe astfel de modele, care contin, in plus, si compartimente dedicate, precum Garden Fresh, special create pentru pastrarea fructelor si legumelor in conditii optime, dupa cum vedem pe arctic.ro;

2. Temperatura din frigider trebuie sa fie de cel mult 4 grade Celsius;

3. Frigiderul trebuie curatat in fiecare saptamana, folosind produse antibacteriene;

4. Alimentele crude, precum fructele si legumele, trebuie depozitate in compartimente speciale;

5. Alimentele stricate trebuie aruncate imediat dupa ce s-a constatat alterarea lor.

Citește și:

frigider

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.