Setari Cookie-uri

Filme cu vampiri care depășesc imaginația

Intră în lumea plină de mister, întuneric și pericole a acestor ființe magnifice!

Filme cu vampiri: Daybreakers (2009)



Fara a se raporta la clasicele filme cu vampiri, Daybreakers este un film mai degraba SF care prezinta un viitor indepartat in care aproape oricine, de la copii la sefi de companii, este vampir. O epidemie misterioasa se raspandeste pe Pamant, transformand majoritatea oamenilor in vampiri, iar putinii oameni ramasi se transforma in prada si hrana pentru vampirii de care sunt fortati sa se ascunda pentru a supravietui. Filmul incearca sa arate cum ne-am adapta toti daca dintr-odata am deveni vampiri si imagineaza o lume aparent normala in care acestia, in loc sa se ascunda, fac naveta pe intuneric si stau la coada la injectii cu sange. Un film provocator, plin de actiune ii are in distributie pe Ethan Hawke, Sam Neil si Claudia Karvan.

Filme cu vampiri: Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)



Nimeni pana atunci nu si l-ar fi imaginat pe al 16-lea presedinte al Americii ca un vanator de vampiri in secret, pana la regizorul Timur Bekmambetov. Filmul prezinta povestea nespusa care le-a modelat natiunea, imaginandu-l pe Lincoln drept cel mai mare vanator de vampiri din istorie. Departe de a fi o parodie, filmul este foarte bine construit, imbinand horror-ul si actiunea cu istoria, iar personajul este extrem de convingator.

Citește și:

8. Filme cu vampiri: Let me in (2010)



Un remake reusit al horror-ului suedez “Let the right one in” din 2008. Filmul este, suprinzator, unul emotionant si prezinta prietenia dintre un baietel singuratic si o fetita vampir. Baietelul este in permanenta tinta colegilor de clasa care il batjocoresc cu rautate, insa cu ajutorul noii sale prietene, acesta va gasi forta de a lupta impotriva lor. Nu dupa mult timp insa, micul oras din New Mexico este zguduit de o serie inexplicabila de crime, iar Owen (Kodi Smit-McPhee) realizeaza ca acestea coincid cu sosirea prietenei sale Abby (Chloe Moretz).

Filme cu vampiri: Priest (2011)



Un horror post-apocaliptic in care omenirea este prezentata dupa secole de lupte crancene impotriva hoardelor de vampiri. Dupa ce au invins, oamenii s-au refugiat in fortarete inconjurate cu ziduri inalte, sub protectia si conducerea bisericii, iar preotii antrenati pentru luptele sangeroase impotriva vampirilor, au sfarsit prin a fi izolati. Dupa ce are loc un nou atac al vampirilor, soldat cu rapirea unei tinere, Preotul (Paul Bettany), un veteran al razboaielor cu vampiri porneste intr-o cruciada de salvare a fetei, cu ajutorul prietenului acesteia, Hicks (Cam Gigandet), un serif si o fosta preoteasa cu abilitati neobisnuite de lupta (Maggie Q).

Citește și:

Filme cu vampiri: Van Helsing (2004)



Un film cu vampiri in care actiunea se petrece in secolul al XIX-lea, cand cunoscutul vanator de vampiri Abraham van Helsing (Hugh Jackman) se indreapta spre Transilvania pentru o infruntare cu vechiul sau rival, contele Dracula (Richard Roxburgh). Van Helsing o are de partea lui pe frumoasa Anna Valerious (Kate Beckinsale), mostenitoarea unei familii bogate si respectate, care isi doreste sa ridice blestemul sumbru care fusese aruncat asupra familiei sale.

Foto prima pagina: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.