Setari Cookie-uri

Mesajele ascunse in florile potrivite pentru mama

Florile au capacitatea de a prelua o parte din incarcatura emotionala a oamenilor, transformandu-se in unul dintre cele mai frumoase modalitati de a-ti exprima sentimentele.

Flori pentru mama: Anthurium

flori pentru mama
Foto: Instagram

Inalte si elegante, sunt cele mai populare flori exotice si se numara printre florile tropicale ce raman proaspete mai mult timp. Fiind una dintre cele mai longevive plante, ajungand sa traiasca pana la 12 ani daca este bine intretinuta, ea exprima ideea de traincine si putere a sentimentelor. Sunt flori perfecte de oferit mamelor rafinate si distinse.

Flori pentru mama:Gladiola

flori pentru mama
Foto: Instagram

Denumirea acestei flori deriva din cuvantul latin „gladius” care inseamna sabie si sugereaza taria de caracter. Gladiola este cunoscuta de peste doua mii de ani, mai intai in Africa, iar mai apoi in culturile si civilizatiile din jurul Marii Mediterane, acolo unde era folosita ca leac. In unele superstitii stravechi se considera ca radacinile gladiolelor ar avea puteri magice. Daca mama este persoana pe care o admiri cel mai mult, care a luptat mereu pentru a-ti oferi ceva mai bun si care te-a invatat sa ai incredere in tine si sa-ti gasesti puterea interioara indiferent de situatie, gladiolele sunt alegerea ideala.

Citește și:

Flori pentru mama: Azalee

flori pentru mama
Foto: Instagram

Azaleea simbolizeaza mari talente sau caracter puternic dezvoltat in urma luptei cu adversitatile vietii, este un simbol al autocunoasterii si al cultivarii eului propriu. In China, aceasta floare este simbolul feminitatii sau al principiului feminin, iar in Japonia, conform artei ikebana, azaleea semnifica dragostea si atasamentul de familie, deoarece florile acesteia sunt foarte apropiate de tulpina mama. Daca mama iti este cea mai buna prietena si nu exista zi in care sa nu vorbesti cu ea si sa-i povestesti toate lucrurile prin care treci, floarea de Azalee este alegerea ideala prin care sa-i transmiti toata dragostea si devotamentul tau.

Descopera si Poze de 8 Martie: La multi ani de Ziua Femeii

Pe langa clasicul buchet de flori, poti sa-i transmiti si prin cuvinte tot ce simti si tot ce reprezinta mama pentru tine, scriindu-i o mica scrisoare sau un mesaj din suflet.

Citeste si Mesaje pentru mama

Citește și:

Foto prima pagina: tratong, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.