Setari Cookie-uri

Leonardo DiCaprio: filme de exceptie care l-au transformat in unul dintre cei mai buni actori

O colectie speciala a celor mai bune filme cu Leonardo DiCaprio, in care acesta are roluri de senzatie ce ii confirma talentul uluitor.

8. Shutter Island



Un film absolut genial care te tine in suspans, te marcheaza si pe care odata vazut nu ai cum sa-l mai scoti din memorie. Leonardo DiCaprio este Teddy Daniels, un politist care este trimis alaturi de colegul sau Chuck Aule (Mark Ruffalo) la un sanatoriu aflat pe o insula, pentru a prinde o pacienta cu mari probleme mintale care a reusit sa scape. Acestia ajung sa descopere un plan periculos bazat pe minciuna si inselatorii, fiind nevoiti sa faca fata fortelor naturii care se dezlantuie, dar si sa gestioneze o revolta din cadrul sanatoriului. Pe masura ce se apropie de aflarea adevarului lucrurile devin din ce in ce mai complicate si mai periculoase, iar o forta nevazuta incearca sa-i faca sa-si piarda mintile. Finalul filmului este incredibil si unul la care nu te astepti nicio secunda.

9. Inception



Cu greu poti face un clasament al celor mai bune filme cu Leonardo DiCaprio deoarece talentatul actor a ales doar roluri memorabile si filme de exceptie. Din aceeasi categorie face parte si Inception, un film cu 4 premii Oscar, regizat de Christopher Nolan. DiCaprio este Dom Cobb, un hot experimentat si cel mai bun in acest domeniu, mai exact furtul secretelor valoroase stocate adanc in subconstient in timpul starii de vis. Abilitatea lui Cobb il face extrem de cautat si de o valoarea inegalabila in aceasta lume a spionajului corporativ, dar facandu-l totodata sa piarda ce era mai important pentru el. Ultima misiune ii poate aduce ceea ce isi doreste insa este una extrem de periculoasa si aproape imposibila: implantarea unei idei in mintea cuiva.

Citește și:

10. The Great Gatsby



Leonardo DiCaprio este absolut adorabil in aceasta adaptare a romanului lui Francisc Scott Fitzgerald. Filmul suprinde atmosfera anilor ’20 si petrecerile explozive din perioada jazzului, urmarind povestea scriitorului in devenire Nick Carraway (Tobey Maguire). Aflandu-se in cautarea visului american, acesta ajunge sa locuiasca vizavi de milionarul misterios Jay Gatsby (interpretat de DiCaprio), un barbat care are totul mai putin dragostea femeii pe care o iubeste si pentru care este dispus sa faca orice. Nick intra in lumea celor bogati, o lume a iluziilor si a deceptiilor, ajungand sa scrie o poveste despre o dragoste neimplinita cu un final tragic.

11. The Wolf of Wall Street



Un alt film de succes in care DiCaprio si Martin Scorsese au facut echipa, bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort. Filmul este o comedie neagra ce spune povestea unui broker, care traieste visul american, reusind sa castige milioane de dolari, sa aiba tot ce si-a dorit pana in momentul in care totul se transforma intr-un cosmar. Trebuie sa recunosc ca interpretarea exceptionala a lui Leonardo DiCaprio este cea care transforma filmul in ceva cu adevarat spectaculos. Este o adevarata bucurie sa-l vezi jucand, reusind sa creeze un personaj credibil si savuros, indiferent ca se taraste pe jos ca un copil sau ca tine un discurs inspirational. Filmul i-a adus actorului o alta nominalizare la Oscar.

Citește și:

12. Body of Lies



Un film despre minciunile si actiunile de multe ori ilegale pe care Serviciile Secrete americane le intreprind in lupta impotriva terorismului. Acesta urmareste misiunea sub acoperire a agentului CIA Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) in Iordania, cu scopul de a-l prinde pe cel mai cautat terorist al momentului. Acesta se infiltreaza in vasta retea terorista printr-un plan elaborat si periculos insa, pe durata misiunii, Roger ajunge sa se intrebe cata incredere poate avea in presupusii sai aliati dar si in vicleanul veteran CIA Ed Hoffman (Russell Crowe), in a carui subordine se afla.

13. Titanic



Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare si cel care l-a facut pe actor cunoscut in toata lumea. Chiar daca rolul lui Jack Dawson trebuia sa-i revina initial lui Tom Cruise, Leonardo DiCaprio a fost cel care a intrepretat acest personaj care i-a venit manusa. Replica arhi cunoscuta pe care o spune actorul pe puntea Titanicului “I’m the king of the world!”(“Sunt regele lumii!”) a fost una improvizata si este considerata una dintre cele mai bune replici din filme.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.