Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa D. H. Lawrence

Iubirea este floarea vietii si infloreste neasteptat si fara nicio lege si trebuie adunata acolo unde este gasita, bucurandu-te de ora scurta a duratei sale.

David Herbert Lawrence (1885, Eastwood, Nottinghamshire, Anglia – 1930, Vence, Franta) a fost un romancier, nuvelist, poet si eseist englez, cunoscut mai ales dupa romanul "Amantul doamnei Chatterley”, publicat in 1928, care a reusit sa vada lumina tiparului in SUA cenzurat pana in 1944. In Anglia a fost pentru prima data publicat in 1972, editura fiind acuzata de pornografie. D H Lawrence

Alte romane publicate includ “Paunul alb” (romanul de debut), “Fii si indragostiti”, “Curcubeul”, “Femei indragostite”, “Fata pierduta” sau “Sarpele cu pene”. A scris mult, pana in ultima parte a vietii, inclusive proza scurta, poeme si eseuri.

Desi a fost considerat un autor obscen al generatiei sale, datorita modului extrem de detaliat (cel putin in "Amantul doamnei Chatterley”) in care ilustra setea de libertate a personajelor, de iubire si dezlantuire in fata naturii umane si a fortei masculine autentice, a facut fata oprobiului public, cenzurii si persecutiei petrecandu-si a doua parte a vietii intr-un autoimpus exil (pe care l-a supranumit “pelerinajul sau salbatic”) in Australia, Italia, Sri Lanka, Statele Unite, Mexic si, intr-un final, sudul Frantei, unde s-a stins din viata in urma complicatiilor tuberculozei.

Citește și:

Poti comanda online cartile lui D.H. Lawrence.

ALTER EGO

”O inima desteptata constituie un straniu alter ego si, totdeauna, o mare responsabilitate.”

CAPITULARE

“Femeia, care in zilele noastre, dintr-un motiv sau altul, se simte triumfatoare intrucat barbatul si-a depus majoritatea armelor in mainile ei, se uita la partenerul masculin cu dispret, socotindu-l ridicol. In timp ce barbatul, stiind ca si-a cedat femeii avantajele si neavand suficienta forta sa le redobandeasca, se uita la femeie cu un intens resentiment.”

CAUTARE

“Cei ce pleaca in cautarea iubirii isi arata numai propria lor lipsa de iubire. Iar cei fara de iubire nicicand nu gasesc iubire, numai cei ce iubesc gasesc iubire, iar ei nicicand nu trebuie sa o caute.”

CONSTIINTA

“Stia ca, de cele mai multe ori constiinta nu este decat frica de societate sau fata de tine insuti.”

Citește și:

CUSUR

“Cusururile femeilor nu trebuie marturisite.”

DIFERENTA

“Si nu dorea sa-l paraseasca pe Clifford pentru a se duce sa traiasca alaturi de celalalt barbat. Daca am fi goi, doar un barbat gol si o femeie goala, poate ca as dori sa fac. Dar amandoi suntem infasurati in atatea straturi de vesminte, si atat de diferite intre ele! E ca si cum ai cere unei broaste testoase sa riste sa-si sfarame carapacea pentru a-si gasi o forma noua.”

EGOISM

“Nimeni nu practica un egoism mai ingamfat decat o inima buna, convinsa de propria-i bunavointa.”

FLOARE

“Iubirea este floarea vietii si infloreste neasteptat si fara nicio lege si trebuie adunata acolo unde este gasita, bucurandu-te de ora scurta a duratei sale.”

FRICA

“Oamenii nu te respecta atata timp cat nu-i inspaimanti putin.”

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    17 Martie 2016
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.