Setari Cookie-uri

Cele mai seducatoare plaje din lume

Desi in plin sezon estival (sau poate tocmai din acest motiv) parca tot nu putem sa ne luam gandul de la mare, soare, nisip fierbinte, trupuri mai mult sau mai putin dezgolite, nopti albe pline de amor, de distractie, de libertate...ori si mai bine cate un pic din fiecare. Si pentru ca optiunile sunt nelimitate (nu putem spune insa acelasi lucru si despre timp) va propunem o selectie a celor mai seducatoare 10 plaje din lume, care de abia asteapta sa va cucereasca si sa fie cucerite.

South Beach, Florida, SUA

South Beach este exemplul tipic de plaja agitata, de care nu te poti desparti si ale carei amintiri raman vii pe veci. Desi nu este atat de exotica precum Rio sau la fel de stralucitoare cum e Coasta de Azur, South Beach are propriul stil, unul plin de viata, care i-a cucerit definitiv pe americani si turisti deopotriva. In timp ce plaja in sine este uriasa, South Beach este poate mai mult o experienta sociala decat un loc pentru o vacanta obisnuita la mare si la soare. Printre fanii South Beach se numara legenda ciclismului mondial, Lance Armstrong, dar si unul dintre cei mai doriti burlaci de la Hollywood, Matthew McConaughey. Lunile cele mai aglomerate sunt cele situate intre noiembrie si aprilie, cand pe continent vremea este rea.

Negril, Jamaica

Motivul pentru care Negril merita toata atentia turistilor este unul cat se poate de simplu: vremea superba ce caracterizeaza tot timpul anului. In mod surprinzator, Jamaica nu este atinsa de uraganele specifice climei si regiunii din care face parte. Plaja din Negril ofera 11 kilometri de nisip alb, incredibil de fin, restaurante, dar si o adevarata lectie de cultura si traditie.
Citește și:

Byron Bay, Australia

Nisipuri de un alb perfect, un superb climat temperat, vizite ocazionale intreprinse de delfini si balene, fac din pitoreasca bucata de tarm numita Coasta de Aur un adevarat magnet.

Peste 2 milioane de turisti se inghesuie in fiecare an spre Coasta de Aur pentru a practica diferite sporturi de apa (surf, inot), pentru a lua parte la festivalurile si la numeroasele petreceri specifice zonei. Aici totul este plin pana la refuz intre lunile decembrie si februarie, temperaturile fiind destul ridicate in aceasta perioada.

Un articol de Silvia Nistor


Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.