Setari Cookie-uri

6 sfaturi salvatoare ca sa nu te pacalesti atunci cand cumperi aparate electrocasnice

Aparatele electrocasnice sunt investitii importante pentru casa ta, insa te poti pacali cu usurinta si poti cheltui sute de lei pentru produse de care fie nu ai nevoie, fie sunt neperformante si reprezinta o alegere nefericita.

aparate electrocasnice

Aparatele electrocasnice ne fac viata mai usoara. Unele dintre ele sunt ieftine, insa performanta si durata lor de viata sunt mai mici. Altele, in schimb, au preturi foarte mari si se presupune ca nu sunt doar rezistente, ci vin la pachet si cu o serie de functii care transforma treburile casnice intr-o simpla joaca.

Iata care sunt cele sase sfaturi menite sa te ajute sa nu te pacalesti atunci cand cumperi aparate electrocasnice:

1. Cum alegi fierul de calcat

Un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi fierul de calcat este tipul de talpa. Talpa din ceramica este cea mai rezistenta. Exista, insa, si fiare de calcat cu talpa din teflon (este putin rezistenta la zgarieturi), cu talpa ultragliss (aluneca foarte usor pe haine) sau cu talpa din inox (folosit la fabricarea produselor ieftine). Cel mai important aspect legat de talpa fierului de calcat este siguranta faptului ca nu se va lipi de haine.

Calitatea functiei de aburi este si ea foarte importanta. Cand alegi un fier de calcat, asigura-te ca gaurile din talpa sunt dispuse pe toata suprafata acesteia. In plus, un fier de calcat de calitate trebuie sa aiba un debit de aburi de 35-50 de grame/minut.

Si puterea fierului de calcat este importanta, mai ales pentru durata la care temperatura talpii ajunge la valoarea maxima. Pe piata exista fiare de calcat cu o putere ce variaza intre 1000 W si 3200 W. Fiarele de calcat cu o putere mai mare de 2200 W sunt considerate foarte puternice si eficiente, conform getoptim.com, iar noi iti recomandam sa te orientezi catre produse cu o putere de cel putin 2000 W.

Prin urmare, un fier de calcat bun trebuie sa fie definit printr-o combinatie optima intre putere, debit de abur, calitatea talpii, dar si alte functii, precum setarile de temperatura si functia automata de decalcifiere.

Alegerea fierului de calcat potrivit nu este, insa, deloc complicata, mai ales ca pe piata exista fiare de calcat care intrunesc toate standardele de calitate enumerate mai sus si, in plus, au si un design foarte atragator, precum aceste fiare de calcat cu abur.

Citește și:

2. Cum alegi masina de spalat

Atunci cand vrei sa cumperi o masina de spalat, trebuie sa tii cont de cateva aspecte foarte importante. Alege o masina de spalat care incalzeste doar apa de care are nevoie. Cumpara un model cu cat mai multe rotatii pe minut, care este mai eficient din punct de vedere energetic, noteaza publicatia realsimple.com. In plus, alege o masina de spalat care consuma cat mai putina apa la o spalare.

Pentru un consum cat mai mic de energie, alege o masina de spalat din clasa A+++. Totodata, ia in considerare si capacitatea de incarcare. Daca ai mereu un volum mare de articole vestimentare de spalat, alege o masina cu o capacitate de incarcare de cel putin 6 kg. Aceste masini de spalat ocupa, insa, si mai mult loc in casa, asa ca nu uita sa masori cu atentie dimensiunile spatiului in care o vei amplasa.

aparate electrocasnice

3. Cum alegi frigiderul

Principalul factor de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un frigider este legat de dimensiunile sale, iar decizia trebuie luata in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie si de cantitatea de alimente pe care o depozitezi de obicei in frigiderul tau.

Compartimentarea este la fel de importanta. Cauta un frigider cu suporturi speciale pentru oua, branzeturi si unt, dar si pentru sticle, fructe si legume.

Frigiderele de pe piata au doua tipuri de racire: racirea statica si racirea No Frost. Frigiderele cu racire statica sunt acele frigidere „de tip vechi”, care te obliga sa dezgheti congelatorul manual. Din fericire, tehnologia a evoluat si iti permite sa alegi un frigider No Frost, cate te va scuti de problema stratului de gheata din interior.

Totodata, deoarece frigiderul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casa ta, alege un model din clasa energetica A+++.

Citește și:

4. Cum alegi masina de spalat vase

Atunci cand vrei sa cumperi o masina de spalat vase, trebuie sa decizi, in primul rand, daca vrei un model clasic (care se asaza pe mobila din bucatarie sau langa ea) sau un model incorporat in mobilier sau sub blat. Modelele incorporate te vor ajuta sa economisesti spatiul si sunt indicate in special pentru bucatariile mici.

Capacitatea de spalare este si ea foarte importanta. In specificatiile masinilor scrie cate seturi de tacamuri poti incarca la o singura spalare. Un set de tacamuri reprezinta toate vasele si tacamurile necesare unei persoane la o masa.

Alege, totodata, o masina de spalat care incalzeste singura apa si care este dotata si cu o functie de spalare rapida. Nu in ultimul rand, alege o masina din clasa energetica A+++, care are si functia „incarcare la jumatate”. Aceasta optiune ii „spune” masinii ca nu este incarcata la capacitatea ei maxima si ca nu trebuie sa foloseasca o cantitate mare de apa si de detergent.

Citește și:

5. Cum alegi aragazul

Atunci cand vrei sa cumperi un aragaz sau o plita, trebuie sa stii ca ai la dispozitie modele pe gaz si modele electrice, din care fac parte si plitele pe inductie.

Fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje. Spre exemplu, plitele pe gaz au costuri de alimentare mai mici (gazul este mai ieftin decat curentul electric in Romania), iti permit controlul imediat al flacarii, deci al puterii de incalzire, nu cresc temperatura aerului din bucatarie, gatitul este mai rapid si, in plus, nu te obliga sa depinzi de curentul electric.

Ia in considerare si dimensiunile aragazului, precum si functia de aprindere electrica a ochiurilor. In plus, unele modele vin la pachet si cu functia de oprire automata a gazului pentru situatia in care flacara se stinge accidental.

aparate electrocasnice

6. Cum alegi cuptorul cu microunde

Daca vrei sa gatesti din in cand mancarea la cuptorul cu microunde si nu doar s-o incalzesti, alege un model cu o putere de cel putin 1000 W.

Cuptoarele cu microunde nu sunt aparate electrocasnice foarte complicat de folosit, insa echiparea lor cu senzorii care detecteaza cantitatea de aburi pentru a afla daca mancarea este gata ar putea fi foarte utila.

In incheiere, iata cateva sfaturi generale, menite sa te ajute sa alegi cele mai bune aparate electrocasnice, indiferent de tipul acestora:

1. Nu cumpara niciodata din impuls, ci pune in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei achizitii, dupa cum te sfatuieste si thisoldhouse.com;

2. Cumpara intotdeauna aparatele de care ai nevoie cu adevarat, care au dimensiunile potrivite si sunt dotate cu functiile utile pentru tine. Pe scurt: cunoaste-ti bine nevoile in aceasta privinta;

3. Citeste cu atentie manualele de utilizare ale aparatelor si specificatiile lor tehnice, in special inainte de a le cumpara;

4. Tine cont de dimensiunile spatiului in care vei amplasa aparatele. Stim ca nu iti doresti sa spargi peretii pentru a face loc masinii de spalat, dupa ce ai constatat cu stupoare ca nu incape in debaraua de langa baie;

5. Citeste pe internet review-uri despre produsele pe care te-ai gandit sa le cumperi;

6. Compara online preturile produselor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.