Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate traditii de Paste din intreaga lume

Descopera in ce moduri bizare este sarbatorit Pastele in diferite colturi ale lumii!

6. Traditii de Paste: Indonezia

Inca din secolul al 16-lea, cand misionarii portughezi si olandezi au adus crestinismul in insulele din Indonezia, Pastele a fost sarbatorit intr-un mod cu totul deosebit si ciudat. Barbati tineri sunt legati in public de cruci de lemn, in timp ce statui ale lui Hristos si Fecioarei Maria sunt defilate pe strazi. Mai mult decat atat, este considerata o adevarata onoare sa joci rolui lui Iisus.

7. Traditii de Paste: Franta

Francezii nu puteau fi mai prejos in ceea ce priveste obiceiurile si traditiile de Paste, iar acestea au legatura, in mare parte cu o zi speciala numita “Sambata silentioasa”. Mai exact, in sambata care precede ziua de Paste, in bisericile din Franta nu mai suna clopotele in semn de reculegere privind suferinta Mantuitorului. Explicatia oferita copiilor este aceea ca acestea s-au oprit si au coborat din turnurile lor zburand spre Roma pentru a-l vedea pe Papa si se intorc in ziua de Paste cu oua colorate si bomboane pentru toti copiii.

Citește și:

8. Traditii de Paste: Cehia

In Cehia exista un obicei putin bizar as spune, dar care se pare ca ii distreaza extraordinar de tare pe acestia. Baietii fac un bici special de Paste pe care il folosesc apoi pe fata care le place cel mai mult. In schimb, fata ofera baiatului un ou decorat, o punguta cu bani sau un pahar de whisky. Desi poate suna destul de ciudat, este considerat umilitor pentru o fata daca nu este bicuita in ziua de Paste, deoarece acest lucru inseamna ca nimeni nu o place suficient de mult. Bineinteles nu doar baietii au parte de toata distractia, ci si fetele deoarece acestea, in dimineata de Paste pot arunca cu apa rece cu gheata pe baiatul care le place.

Foto prima pagina: And-One, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.