Setari Cookie-uri

9 idei geniale pentru vacanta de Paste si 1 Mai

Cum sa ai parte de o mini-vacanta de neuitat!

7. Relaxare in Delta Neajlovului, Comana

sugestii vacanta de paste si 1 mai
Foto: Stefan Sorean, Shutterstock

A doua Delta a Romaniei, aflata la aproape 30 km de Bucuresti si transformata in parc national este destinatia ideala pentru o vacanta departe de haosul orasului, in care sa te relaxezi, sa fii mai aproape de natura si sa te regasesti. Aici se organizeaza plimbari cu barca sau canoea, se poate pescui si se pot face diverse trasee turistice. Parcul National Comana este in sine un obiectiv turistic deosebit, in care odata ajuns te simti cu totul intr-o alta lume. Totodata poti vizita manastirea-cetate ctitorita de Vlad Tepes, un monument impresionant din punct de vedere architectural, asezat intre lacurile ce nu ingheata nici iarna.

8. City break

vacanta de paste si 1 mai

Daca simti nevoia sa evadezi in afara tarii, sa calatoresti si sa descoperi locuri, oameni si obiceiuri noi poti face un city break in unele din cele mai frumoase orase din Europa. Pentru mini vacanta de Paste si 1 mai poti merge in Praga, Budapesta sau Varsovia, orase cu centre istorice care abunda in obiective turistice atractive, iar pretul unei calatorii este avantajos.

Citește și:

9. Calatorie in timp in satele traditionale

vacanta de paste
Foto: Radu Bercan, Shutterstock

Sarbatoarea de Paste inseamna pe langa mese, distractie, relaxare si o intoarcere la traditii, la istorie, la trecut. Farmecul satelor noastre traditionale este unic in lume si aici poti regasi sentimentul acela de pace, de liniste. In inima Romaniei, la 100 km de Brasov se afla Viscri, un sat spectaculos devenit celebru dupa ce Printul Charles, fermecat de acest loc, a cumparat aici o proprietate. Te vei simti ca intr-un colt de rai, cu gospodarii traditionale si bucate pentru masa de Paste preparate cu produse din gospodariile proprii. Zona este superba si poti gasi mai multe trasee amenajate prin padure sau pe dealurile frumos inverzite si iti poti petrece noaptea intr-un conac.

Foto prima pagina: udra11, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.