Setari Cookie-uri

14 Invaturi extraordinare despre Dragoste si Viata de la Thich Nhat Hanh, cea mai puternica voce zen a momentului

Daca nu intelegi, nu poti iubi...Descopera 7 lectii despre dragoste de la Thich Nhat Hanh, dar si 7 invaturi zen despre viata care te vor pune pe ganduri!

Thich Nhat Hanh este intotdeauna o sursa de inspiratie si de zen, iar speech-urile si scrierile sale trezesc in noi sentimente precum dragoste, compasiune, pace, unicitate, dar si sentimentul ca suntem inteconectati unii cu ceilalti.

Thich Nhat Hanh este o voce puternica si influenta in spiritualitate, un calugar si lider budist global de origine vietnameza ale carui invataturi zen s-au raspandit peste tot in lume. Thich Nhat H nh a publicat peste 100 de carti si a calatorit in lumea intreaga, fiind nominalizat in 1967 de Martin Luther King Jr. la Premiul Nobel pentru Pace. Thich Nhat Hanh este cunoscut si activist pentru pace, dar si ca profesor ce militeaza pentru notiuni precum intelegere si inter-conectare. Iata cateva dintre cele mai profunde lectii pe care le putem invata de la parintele modern al zen-ului, Thích Nh t H nh. Iata cateva dintre lectiile pe care le putem desprinde din citatele si cuvintele pline de intelepciune ale acestuia:

Citește și:

7 lectii despre dragoste pe care le putem invata de la Thich Nhat Hanh

1. A intelege suferinta altcuiva inseamna a-l iubi.

“A intelege suferinta cuiva este cel mai bun dar pe care i-l poti oferi unei alte persoane. A intelege este numele celalalt al dragostei. Daca nu intelegi, nu poti iubi.” (Teachings on love)

2. Intelegerea propriei suferinte poate ajuta persoana iubita sa sufere mai putin.

“Intr-o relatie profunda, nu mai exista o granita intre tine si cealalta persoana. Tu esti ea si ea esti tu. Suferinta ta este suferinta ei. Intelegerea propriei suferinte il ajuta pe cel iubit sa sufere mai putin. Suferinta si fericirea nu mai sunt chestiuni individuale. Ce se intampla cu persoana pe care o iubesti se intampla cu tine. Ce ti se intampla tie se intampla si persoanei iubite.”

3. Iubind pe cineva iubesti tot Cosmosul.

“Prin dragostea mea pentru tine, vreau sa imi exprim dragostea pentru intreg cosmosul, pentru intreaga umanitate, pentru toate fiintele. Traind cu tine, vreau sa invat sa iubesc pe toata lumea si toate speciile. Daca reusesc in a te iubi, voi fi capabil sa iubesc pe toti si toate speciile de pe pamant… acesta este mesajul adevarat al iubirii.”

Citește și:

4. Tu si eu suntem facuti din stele.

"Esti parte din Univers; Esti facut din stele. Cand te uiti la persoana iubita, vezi ca si ea este tot facuta din stele si poarta eternitatea inauntru.””

5. Nu putem exista de unii singuri, suntem facuti sa inter-fim.

“Adesea, cand spunem “Te iubesc” ne concentram mai ales pe ideea de “Eu” cel care iubesc si mai putin pe calitatea iubirii care este oferita. Acest lucru deoarece suntem prinsi de ideea de Eu. Insa nu exista un asemenea lucru precum un eu individual separat. O floare este facuta doar din elemente non-florale precum clorofila, lumina soarelui si apa. Daca ar fi sa inlaturam toate elementele non-florale din floare, atunci nu ar mai ramane nicio floare. O floare nu poate exista de una singura. O floare poate doar sa inter-fie cu toti dintre noi. Si oamenii sunt tot asa. Nu putem exista de unii singuri. Putem doar inter-fi. Sunt facut doar din elemente non-Eu precum Pamantul, soarele si stramosii…. Daca te uiti cu atentie in palma mainii tale, ii vei vedea pe parintii tai si toate generatiilor stramosilor tai. Toti dintre ei sunt vii in acest moment. Fiecare este prezent in corpul tau. Esti continuarea fiecaruia dintre acesti oameni.”

Citește și:

6. Nu poti oferi fericirea pana cand nu o ai pentru tine insuti.

“Esenta bunatatii in dragoste este a fi capabil de a oferi fericire. Poti fi raza de soare pentru alta persoana. Nu poti oferi fericire pana nu o ai pentru tine insuti. Construieste-ti asadar o casa inauntrul tau acceptandu-te si invatand sa te iubesti si sa te vindeci. Invata cum sa practici intelegerea astfel incat sa poti crea momente de fericire si bucurie pentru a te hrani spiritual. Atunci ai ceva de oferit celeilalte persoane.”

7. “Trebuie sa iubesti astfel incat persoana pe care o iubesti sa se simta libera.”

Featured foto by Masson via Shutterstock

Citeste mai departe 7 citate de Thich Nhat Hanh pe care le vei iubi

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.