Setari Cookie-uri

5 motive stiintifice pentru care mama ta merita sa primeasca un buchet de flori

Cand i-ai oferit ultima oara mamei tale un buchet de flori?

flori pentru mama

Daca a trecut deja ceva timp de la o astfel de dovada de afectiune, citeste randurile de mai jos.

Cercetatorii au demonstrat, practic, de ce femeile ar merita mai multa atentie din partea celorlalti, conform livescience.com. In plus, femeile adora florile si suntem sigure ca mama ta nu este o exceptie. Iar distanta nu mai este o problema! Chiar daca nu locuiesti cu mama ta si nu poti cumpara de la o florarie de cartier florile pe care sa i le oferi personal, exista o solutie: ii poti trimite la usa astfel de flori superbe, care par desprinse din povesti, pe care le va tine in mana in maximum doua ore de la plasarea comenzii.

Iata de ce mama ta merita toata dragostea din lume:

1. Femeile simt mai multa durere

Femeile suporta mai multa durere pe parcursul vietii, nu doar in timpul nasterii, ci si in perioada mestruatiei. In plus, conform unui studiu, femeile de peste 65 de ani sufera de 2,5 ori mai mult decat barbatii din cauza diferitelor dizabilitati, noteaza worldhealth.net. Cea mai frecventa boala: artrita cronica.

Citește și:

2. Mamele noastre nu au parte de ajutor

Un studiu realizat in 2006 a demonstrat ca mamele din ziua de azi se bucura de mai putin ajutor din partea celorlalti in privinta cresterii copilului si a treburilor casnice. Desigur, sotii lor se implica si ei, insa uneori au de vazut un meci, alteori stau la bere „cu baietii”, iar chiuveta poate fi reparata si maine...

In 1880, 24% dintre mame locuiau cu o adolescenta cu varsta de cel putin 10 ani care nu mergea la scoala si nu lucra in afara casei. In anul 2000, doar 5% dintre mame locuiesc astfel. Lucrurile se schimba si este normal (si benefic pentru ei!) ca tinerii sa petreaca mai mult timp la scoala si la diferite activitati din afara casei, insa aceasta este realitatea: desi traim intr-o epoca moderna, mamele noastre au mai putin timp pentru ele insele decat in trecut.

buchet de flori

3. Genele mamei tale te influenteaza mai mult decat genele tatalui

Desigur, genele tale provin jumatate din partea mamei tale, jumatate din partea tatalui tau, insa cercetatorii spun ca genele provenite de la mama ta te-au influentat mai mult decat cele ale tatalui tau, noteaza webmd.com.

Spre exemplu, daca mama ta a avut o experienta foarte stresanta atunci cand era insarcinata cu tine, vei fi predispusa la tulburari de anxietate. Studiile au aratat, de asemenea, ca ceea ce a mancat mama ta atunci cand era copil, toxinele la care a fost expusa si celelalte experiente dinainte de nasterea ta influenteaza modul in care tu vei fi construita genetic.

Citește și:

4. Ii provoci depresie si ingrijorare

Nu vrem sa-ti provocam tie o depresie sau sa te ingrijoram, insa cateva studii arunca o noua lumina asupra relatiei dintre parinti si copii.

Spre exemplu, un studiu a demonstrat ca 94% din relatiile dintre parinti si copii sunt tensionate intr-o forma sau alta. Parintii sunt, insa, cei care resimt cea mai mare tensiune, iar mamele au o dinamica emotionala mai accentuata decat tatii.

In plus, parintii manifesta un grad mai ridical al depresiei, in comparatie cu adultii fara copii, iar problema se accentueaza atunci cand copiii se muta la casa lor, dupa cum arata in studiu efectuat in 2006, publicat in Journal of Health and Social Behaviour si pe nih.gov.

5. Pentru ca merita!

Femeile au mai putin timp liber si se simt mai grabite decat barbatii, dupa cum au demonstrat cercetatorii. Un studiu a aratat ca femeile din SUA au cu 40 de minute mai putin timp liber decat barbatii, iar in Italia, diferenta este de 80 de minute.

Cand a plecat mama ta ultima oara intr-o vacanta? Cand ati iesit ultima oara impreuna sa va plimbati prin parc? Fiecare mama merita cat mai multa atentie din partea copiilor ei, iar mama ta cu siguranta nu este o exceptie.

Citește și:

flori pentru mama ta

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.