Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Eugen Ionesco

E destul sa privesc cerul (intr-o noapte cu stele fara luna) si bratele imi cad in jos de neputinta, de tristete. Daca oamenii ar privi mai des cerul si foarte atent, ar muri de disperare si umilinta. Putem trai fiindca il uitam. Nu ne intristeaza numai; ne inspaimanta, ne innebuneste, ne sfasie.

Energie

Noi nu suntem poate decat noduri, incrucisari efemere de enegie, de forte, de tendinte diverse si contradictorii pe care moartea le elibereaza.

Finit

Probabil universul nu este nici finit nici infinit, cuvintele finit sau infinit fiind doar expresii care nu vor sa spuna nimic. Daca nu poti sa-ti imaginezi finitul sau unfinitul, dar nici ceva nici-finit, nici-infinit, lucruri care sunt atat de elementare, atat de simple, incat ar trebui sa fim creati astfel incat sa le putem intelege, ce putem face altceva decat sa nu mai gandim?

Greseli

Fiecare dintre voi are dreptate, numai ceilalti gresesc. Totdeauna. Cu o conditie: nici unul dintre voi sa nu-si inchipuie ca e celalalt. Nu va incredeti in afirmatiile altora. Repuneti totul in discutie. Fiti voi insiva. Nu ascultati niciun sfat: cu exceptia acestuia.

Iad

Iadul este crima impotriva iubirii.

Citește și:

Impuritate

Daca analiza literara nu poate (si nici nu pretinde) sa epuizeze continutul intim al poeziei, rolul ei consta, in orice caz, sa ni-l reveleze purificat si, intr-un sens, palpabil; dar rolul ei insemnat este sa vada clar si sa denunte deficientele de organizare tehnica si impuritatile din continutul intim al operei.

Iubire

Marea iubire nu stie ce inseamna renuntarea, n-o cunoaste. Ea nu se resemneaza niciodata, caci resemnarea, la fel ca esecul, e pentru mediocri.

Lumina

Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea.

Mediocritate

Mediocritatea noastra este aceea care ne determina sa parasim, sa renuntam.

Nebun

Am atat de mult bun-simt incat par smintit, nebun. Sunt anormal de normal.

Nostalgie

Nu exista civilizatie sau cultura care sa nu manifeste, intr-un fel sau altul, "nevoia de absolut" numita cer, miracol, paradis, pace, libertate... Nu exista filozofie sau ideologie care sa nu considere ca traim intr-o instrainare. Omenirea a avut mereu nostalgia eliberarii.

Citește și:

Om

Ratiunea e nebunia omului tare. Ratiunea omului slab este nebunie.

Omenire

Nu o anumita societate imi pare ridicola, ci omenirea.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2016
Echipa Kudika

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.