Setari Cookie-uri

5 greseli pe care toata lumea le face. Cum ar trebui, de fapt, sa iti pui luminile in casa

Cele mai multe persoane fac cateva greseli atunci cand se ocupa de iluminatul locuintei.

iluminarea casei

Iluminarea casei pare destul de simpla: montezi o lustra, apesi pe intrerupator si… gata.

Cu toate acestea, lucrurile sunt putin mai complexe de atat, iar multe persoane fac cateva greseli de alegere a tipurilor de lumina in spatiu care genereaza un mare disconfort in propria casa, conform goodhousekeeping.com, desi nu sunt intotdeauna constiente de asta.

Iata care sunt greselile pe care iti recomandam sa le eviti:

1. Nu alege corpuri de iluminat de dimensiuni nepotrivite

Un candelabru prea mare deasupra unei masute mici sau o lustra prea mica deasupra unei mese de dimensiuni generoase creeaza impresia unei disproportii. Atunci cand alegi corpurile de iluminat, nu te baza pe o simpla privire in magazinul cu obiecte de iluminat, deoarece acestea vor parea intotdeauna mai mici la rafturi decat in casa ta.

In toate incaperile casei vei avea nevoie de o sursa de lumina de baza care sa lumineze intregul spatiu in care este amplasata. Abia apoi te poti gandi la luminile de accent. Poti comanda sursele de lumina si online. Spre exemplu, ca sfat general valabil, alege una dintre aceste lustre pentru living, sunt toate foarte interesante ca design, dar si foarte potrivite pentru cea mai spatioasa incapere a locuintei.

Citește și:

lumini in casa

2. Gandeste in “straturi”

Cele mai multe persoane considera ca iluminatul de deasupra capului este suficient, insa o astfel de abordare nu ofera destula personalitate locuintei tale. Atunci cand organizezi o petrecere, lustra este suficienta pentru a lumina intreaga incapere, insa in viata de zi cu zi vei avea nevoie si de o lampa de birou si de o lumina directionata catre un anumit element de mobilier, catre un tablou sau catre un alt accesoriu cu personalitate, pentru a trimite focusul pe piesa principala din amenajare. In acest fel, atmosfera ambientala va deveni mult mai flexibila si placuta, adaptata nevoilor tale.

3. Nu uita de variatoarele de lumina

Variatoarele de lumina sunt foarte importante, conform leviton.com. In primul rand, ele iti permit sa controlezi intensitatea luminii in functie de momentul zilei, de evenimentele pe care le gazduiesti si de starea de spirit de moment. In plus, ele te ajuta sa economisesti foarte multa energie electrica.

Citește și:

iluminarea casei

4. Nu uita de umbre

O singura sursa de lumina nu poate lumina corespunzator toate cotloanele incaperii. Spre exemplu, dacă te vei baza doar pe lumina principala din bucatarie si pe becurile agatate in mijlocul tavanului, chiuveta ta va fi cufundata in umbra ta exact atunci cand o vei folosi.

Un alt exemplu elocvent este baia. Daca vei amplasa un singur bec, deasupra oglinzii, o parte a chipului tau se va afla in umbra, fapt ce devine deranjant atunci cand te machiezi dimineata.

5. Tine cont de culoarea peretilor

Indiferent cate surse de lumina instalezi intr-o incapere, acest lucru nu te va ajuta foarte mult daca intregul spatiu este dominat de culori inchise, conform freshome.com. Daca vrei ca locuinta ta sa para mai spatioasa si mai primitoare, alege culori deschise, in special pentru zugraveala. Astfel, lumina nu va face altceva decat sa amplifice senzatia de libertate si confort care domina intreaga casa.

Citește și:

lumini

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.