Setari Cookie-uri

Se poarta anorexia!

Cine se grabeste sa incerce noul trend? IN sunt curele drastice de slabire, diureticele, laxativele, pastilele de slabit si OUT sunt obiceiurile nesanataose precum mancarea, sucurile indulcite. Nu ai voie sa pui pe buze decat un strop de gloss.

Cine se grabeste sa incerce noul trend? IN sunt curele drastice de slabire, diureticele, laxativele, pastilele de slabit si OUT sunt obiceiurile "nesanataose" precum mancarea, sucurile indulcite. Nu ai voie sa pui pe buze decat un strop de gloss.

Primele semnale de alarma privind pericolele anorexiei si ale tulburarilor de alimentatie au fost date cand catwalk-ul a deschis drumul catre morga. Dintre toate tulburarile mentale, anorexia este cea care conduce cele mai multe persoane catre moarte.

Dar nu decesele tot mai dese ar trebui sa ne puna pe ganduri, ci femeile care se omoara zi de zi alegand sa nu se respecte, sa nu aiba incredere in ele insele. Am devenit sclave ale dietelor si ele pot marca inceputul anorexiei. Modelele perfecte care ne zambesc lasciv de pe copertile revistelor glossy, prezentatoarele TV, actritele si cantaretele impun un model greu de obtinut de o muritoare de rand. Dar noi incercam si incercam in speranta ca viata ne va fi mai frumoasa.

De cele mai multe ori, imaginile care ne sunt vandute nu sunt nici macar reale. Companiile cauta chipuri perfecte, trupuri ideale sau le cioplesc in Photoshop tocmai pentru a vinde sperante. Si tu poti arata asa daca achizitionezi acest produs, ni se spune.

Dar nu numai media este de vina, ci fiecare dintre noi suntem responsabile pentru ceea ce alegem sa facem. De fiecare data cand te plangi ca te-ai ingrasat, cand suferi pentru ca ai celulita inestetica, transmiti un mesaj. Cel caruia te adresezi intelege ca nu este permis sa fii mai plinuta, nu este permis sa ai celulita - desi o simpla plimbare pe plaja in sezonul estival iti demonstreaza ca Mama Natura a decis ca femeile sa fie “binecuvantate” si cu piele cu aspect de coaja de portocale.

Incercam sa preluam controlul asupra a tot ceea ce se intampla, hotarand ca daca suntem in stare sa avem control asupra aspectului fizic, atunci putem avea totul. Si slabim, ne ingrasam, devenim obsedate de diete, pana cand acestea ajung sa ne ocupe fiecare farama de timp.

Si suntem lase. Suntem lase, pentru ca nu suntem in stare sa privim in interior, sa incercam sa ne modelam sufletul, ci preferam sa ne schingiuim corpul in numele perfectiunii si autocontrolului.

Admiram persoane care resusesc sa slabeasca, le invidiem in secret si dispretuim fiintele care indraznesc sa depoziteze grasime si apa. In magazine, hainele trendy par a se potrivi numai siluetelor androgine lipsite de atuuri feminine. Suntem nevoite sa ne conformam.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.