Setari Cookie-uri

Se poarta anorexia!

Cine se grabeste sa incerce noul trend? IN sunt curele drastice de slabire, diureticele, laxativele, pastilele de slabit si OUT sunt obiceiurile nesanataose precum mancarea, sucurile indulcite. Nu ai voie sa pui pe buze decat un strop de gloss.

Si ne uratim, ne uratim trupurile si ne uratim sufletul. Si ne pierdem orice farama de respect. Suntem de acord ca femeile trebuie sa aiba forme. Suntem de acord ca o femeie poate fi fericita chiar daca nu este subnutrita, dar marturisim ca pentru noi viata este un calvar daca nu suntem impacate cu cantarul.

Ce putem face? Putem invata ca respectul de sine, increderea in noi insene sunt mult mai importante decat orice altceva. Nu vei fi niciodata fericita daca aceasta depinde de modul in care arati. Fericirea este o notiune relativa si ea depinde in mare parte de multumirea de sine. Cantarul nu va fi niciodata mandru de tine, oricat de putine kilograme ti-ar arata.

Ii putem invata si pe cei din jurul nostru ca viata inseamna mult mai mult si ca avem o singura sansa si daca tot amanam sa o traim, se va razbuna pe noi.

Putem de asemenea sa sustinem si sa aplaudam intiative precum ce a celor de la NOLITA, brand italian de moda, care au demarat o campanie de constientizare asupra anorexiei. Imaginea campaniei este un model anorexic in varsta de 27 de ani si care cantareste 31 kg. Isabelle Caro recunoaste ca are o problema si momentan este pe drumul spre vindecare. Actul de a se dezbraca in cadrul acestei campanii este motivat de dorinta ei de a ne arata pericolele la care ne expunem daca decidem sa ne lasam in voia anorexiei.






In lumina reflectoarelor...

Karen Carpenter
, o cunoscuta cantareata ce a pus bazele alaturi de fratele sau formatiei The Carpenters, a murit din cauza anorexiei la varsta de numai 32 de ani, in urma unui atac de cord.

Cristina Ricci, cunoscuta mai ales pentru rolul din familia Addams si pentru rolul din Prozac, a marturisit ca si ea a suferit de anorexie. O perioada indelungata nu manca decat o data la cateva zile si in fiecare zi alerga cativa kilometri. Toate trucurile si sfaturile legate de anorexie le-a invatat dintr-un film.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.