Setari Cookie-uri

Se poarta anorexia!

Cine se grabeste sa incerce noul trend? IN sunt curele drastice de slabire, diureticele, laxativele, pastilele de slabit si OUT sunt obiceiurile nesanataose precum mancarea, sucurile indulcite. Nu ai voie sa pui pe buze decat un strop de gloss.


Tracey Gold
s-a internat in momentul in care incepuse sa cantareasca aproximativ 30 de kilograme. Dupa ce a reusit sa se recupereze a marturisit ca viata ei a luat un curs mult mai bun, intrucat pana atunci nu facuse decat sa se gandeasca la calorii si la diete.

Victoria Beckham
neaga faptul ca ar fi (fost) anorexica sau bulimica, dar recunoaste ca nici nu mai avea mult. Si acum stie continutul caloric si de grasimi al oricarui produs alimentar.

Fiona Apple a devenit anorexica dupa ce a fost violata la varsta de 12 ani. Melodia sa “Paper Bag” este un fel de imn neoficial al “pro-anelor”.

Mary-Kate Olsen
s-a internat si ea in urma cu cateva luni in cadrul unui centru de recuperare, dupa ce a recunoscut ca este anorexica.

Portia de Rossi
a marturisit ca rolul din Ally McBeal a fost cel care a marcat inceputul anorexiei sale. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul lui Courtney Thorne-Smith, care a si parasit serialul din acest motiv.

Carre Otis, un model international a suferit timp de 17 ani de anorexie. Daca ar fi tinut dieta sau ar fi mancat normal nu ar fi putut sa isi mentina greutatea ceruta pentru un manechin. Dieta ei era infometarea.

Luisel Ramos
, un model din Uruguay, a devenit cunoscuta dupa ce a decedat. Catwalk-ul i-a pavat drumul catre moarte si la propriu si la figurat, ea decedand dupa o prezentare de moda. La 6 luni a murit si sora ei din acelasi motiv.

Cathy Rigby este una dintre cele mai cunoscute gimnaste americane ale tuturor timpurilor. Ea a recunoscut ca atat ea, cat si colegele ei sufereau de anorexie si erau incurajate de antrenori sa se infometeze.

Atleta Christy Henrich a fost nevoita sa slabeasca pentru a ajunge in Lotul Olimpic, in 1988. De atunci a devenit anorexica. Avea 22 ani si mai putin de 30 de kilograme.

Felicity Huffman, cunoscuta pentru rolul din Desperate Housewives a suferit de anorexia pe perioada adolescentei.

Balerina Gelsey Kirkland a marturisit in autobiografia sa ca, in ciuda succesului sau, se ura pe sine si era anorexica.

Acestea sunt doar cazuri celebre, dar sunt indeajuns pentru a trage un semnal de alarma, pentru a arata ca lumea fascinanta a vedetelor nu este atat de fabuloasa pe cat credem.

Trebuie sa invatam sa ne acceptam, sa ne respectam, sa ne iubim.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.