Setari Cookie-uri

9 activitati care te incarca energetic

Cum sa ai mai multa energie si o atitudine pozitiva!

7. Luati-va ocazional cate o pauza

Daca aveti copii care sa sar in cap tot timpul si nu va lasa nici macar sa mancati lasati-i si voi pe ei in grija tatalui fara sa va faceti mustrari de constiinta, la urma urmei sunteti oameni si aveti nevoie de un respiro. Asta le va permite lor sa se potoleasca, sa vada cum e viata si alaturi de celalat parinte si sa-si inchege o relatie cu acesta. Astfel de schimbari de peisaj ii poate face sa le dea jucariile inapoi celorlati copii din parc sau chiar sa ia curatenia in camera personala ca pe o joaca. De asemena, oriunde ati fi si orice ati face, luati-va cate o pauza odata la 60-90 de minute fie ca este vorba de o plimbare de 15 minute, un telefon acasa sau a citi stirile pe internet toate aceste activitati va vor face bine psihicului si chiar ochilor, pentru ca a sta la un birou cu calculatorul in fata timp de 8 ore pe zi nu este usor. Asa ca oricand va simtiti prea aglomerate, zapacite, furioase, confuze scuzati-va fata de cei din jur, gasiti-va un loc linistit (cum ar fi intre niste copaci sau la baie), luati-va cateva momente libere pentru a plange din suflet, a va descarca verbal in fata oglinzii sau pur si simplu pentru a nu face nimic si odata ce va veti simti mai bine va puteti intoarce la activitatile voastre de zi cu zi.

Citește și:

8. Daruiti ceva

Recunoasteti ca atunci cand sunteti stresate aveti tendinta sa va concentrati doar asupra problemelor personale. Acesta este un lucru nociv, pentru ca astfel va sta mintea in loc si nu reusiti sa iesiti din acest cerc vicios, nu ganditi limpede: deveniti din ce in ce mai speriate, mai agitate, mai stresate daca va meditati prea mult la acelasi lucru. In schimb, puteti sa va jucati cu niste copii, sa faceti voluntariat la un ONG sau un azil de batrani, sa ajutati un coleg de munca ce a ramas in urma cu vreun proiect sau sa plimbati cainele vecinului dragut si singur de pe palier. Este necesar sa credeti din toata inima ca puteti iesi din starea depresiva in care sunteti si sa daruiti ceva lumii, chiar daca este numai o bucata din timpul vostru, deoarece timpul nu este doar bani el poate fi si zambete.

9. Fiti recunoscatoare

In unele zile totul pare sa mearga prost: afara e inorat si ploua, tramvaiul a intarziat, ati pierdut metroul si urmatorul vine super aglomerat, seful nu este deloc multumit de treaba pe care ati facut-o timp de o luna intreaga, partenerul va raspunde in doi peri, cainele s-a imbolnavit si pe deasupra ati uitat sa platiti intretinerea. Unul dintre lucrurile cele mai eficiente pentru a va ridica moralul in astfel de zile este sa va aduceti aminte de macar un lucru care este bun in viata voastra: sunteti sanatoase, tocmai ati primit o marire de salariu, aveti in congelator cea mai buna inghetata din lume cand afara sunt 36 de grade, aveti un acoperis deasupra capului, cei din familie sunt fericiti, ati platit la timp cel putin factura la internet si acum puteti sa va cautati reteta aceea minunata de prajitura cu ciocolata.

Foto prima pagina: file404, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.