Setari Cookie-uri

5 simptome ale afectiunilor ginecologice pe care femeile le ignora

O femeie ar trebui sa mearga la un control ginecologic cel putin o data pe an, indiferent daca prezinta sau nu simptomele unei afectiuni.

afectiuni ginecologice

Tara noastra ocupa un loc fruntas in Uniunea Europeana in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin, cat si in privinta ratei mortalitatii printre pacientele diagnosticate cu aceasta grava afectiune, anunta jurnalistii postului public de radio. Aceste statistici ingrijoratoare ne dau in mod cert de gandit tuturor, iar metodele cele mai sigure de a preveni orice fel de boala sunt un stil de viata sanatos si vizite periodice la medic.

O femeie ar trebui sa mearga la un control ginecologic cel putin o data pe an, indiferent daca prezinta sau nu simptomele unei afectiuni. Preventia este extrem de importanta pentru ca multe afectiuni ginecologice dau semne subtile, pe care le-ai putea trece cu vederea usor. Timpul si aspectele financiare nu ar trebui sa te impiedice sa iti faci un control, mai ales ca o consultatie la aceasta clinica de ginecologie are un pret pe care oricare dintre noi si-l poate permite. Pentru afectiunile mai grave este cu atat mai important sa fie depistate in stadii incipiente pentru a putea fi tratate inainte sa se agravaeze.

Citește și:

control ginecologic

Iata cinci simptome pe care multe femei le ignora, dar care ar trebui sa le determine sa ii faca o vizita medicului ginecolog.

1. Senzatie frecventa de balonare

Balonarea e unul dintre simptomele foarte des trecut cu vederea de femei. Senzatia de prea plin e pusa fie pe seama unei mese copiose, fie pe anumite alimente si, nefiind foarte suparator, nu da prea mult de gandit. Daca ai micsorat portiile si ai facut modificari in dieta, dar balonarea persista, vizita la medic este imperativa deoarece ar putea ascunde probleme ginecologice, printre care si cancerul de col uterin.

2. O stare constanta de oboseala

Cand te simti obosita in mod constant, ai putea sa gasesti zeci de explicatii pentru aceasta stare. Un program de lucru incarcat si stresul sunt primii factori care ne trec prin minte atunci cand intervine oboseala, dar extenuarea si somnolenta sunt unele dintre primele simptomele unui organism slabit.

Incepe prin a evalua stilul tau de viata, iar daca starea de oboseala persista chiar si dupa o saptamana de concediu si relaxare, fa-ti o programare la medic. Ea este asociata cu mai multe tipuri de cancer, nu doar a celui ovarian, se arata intr-un articol de pe medicinenet.com, asa ca este recomandat sa faci analize pentru a depista cauzele ei.

Citește și:

obosela

3. Dureri de spate sau abdominale

O pozitie incorecta la birou, o saltea veche sau sedentarismul pot fi explicatii plauzibile pentru durerile de spate, insa ele sunt si un simptom al cancerului ovarian. Foarte multe femei ignora aceste dureri, mai ales daca nu sunt apasatoare, isi schimba pozitia, si trec peste ele fara sa-si faca prea multe griji. Medicii spun insa ca nu ar trebui sa ignoram aceste dureri si nici sa amanam consultul medical deoarece in spatele lor stau maladii grave.

Si in cazul durerilor abdominale frecvente ar trebui sa actionezi cu prudenta si, daca observi ca intensitatea lor creste fara sa existe o explicatie pentru ele, sa consulti un medic.

4. Modificari de menstruatie

Este stiut faptul ca apar modificari ale menstruatiei de-a lungul vietii, insa fluxul si disconfortul specific acestei perioade ar trebui sa ramana relativ constant. Modificarile bruste si radicale ale fluxului nu trebuie trecute cu vederea, ci investigate medical deoarece sunt semne ale afectiunilor ginecologice. Si modificarile simptomelor asociate cu menstruatia ar trebui investigate – durerile abdominale, nervozitate, sensibilitatea sanilor.

Citește și:

analize medicale

5. Disconfort in timpul actului sexual

Orice disconfort resimtit in timpul actului sexual ar trebui sa te determine sa mergi la ginecolog. Durerile sau usturimile, oricat de mici ar fi in intensitate, sunt simptome ale unor afectiuni de natura ginecologica, infectii sau dezechilibre ale florei microbienie. Nu trebuie sa le treci cu vederea deoarece tratarea si descoperirea lor in stadii incipiente garanteaza o vindecare rapida si totala.

Chiar si daca nu prezinti una dintre aceste simptome, un lucru care ar trebui sa te determine sa mergi periodic la medic este mostenirea genetica, atrag atentia specialistii americani de la National Cancer Institute.

Tu stiai ca aceste simptome sunt asociate cancerului de col uterin?

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.