ulei de cocos

Uleiul de cocos are in componenta sa un procent ridicat de acid lauric, conform authoritynutrition.com, care este foarte benefic pentru organismul tau. Acesta este, de altfel, si singurul ulei vegetal caracterizat printr-o mare concentratie de acizi grasi cu lant mediu si este foarte cautat datorita proprietatilor sale antimicrobiene, antibacteriene si antifungice.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Ieftin si usor de gasit

Uleiul de cocos este un ingredient foarte usor de gasit. El poate fi cumparat atat dintr-o serie de magazine obisnuite, unde este expus la rafturi, cat si din magazinele online, la un pret foarte accesibil.

Noi iti recomandam, insa, sa il achizitionezi dintr-un magazin specializat in produse bio, pentru a fi sigura ca vei beneficia de toate calitatile cu care acest produs trebuie sa vina la pachet. Spre exemplu, acest ulei de cocos extravirgin, presat la rece, nu contine aditivi si este certificat ecologic.

Iata cum poti folosi uleiul de cocos in aceasta vara:

1. Ca solutie de protectie solara

Da-te cu ulei de cocos pe piele inainte de a o expune la soare. Uleiul de cocos are un factor natural de protectie solara cu valoarea 4 si este un antioxidant foarte eficient, conform naturesnurtureblog.com. Cu toate acestea, evita expunerea la soare in timpul orelor de varf. In plus, uleiul de cocos a fost folosit timp de generatii intregi de populatiile indigene din insulele din Pacific pentru a-si proteja pielea in timpul zilei, noteaza thealternativedaily.com.

2. Pentru ingrijirea pielii dupa expunerea la soare

Uleiul de cocos este ideal pentru ingrijirea pielii, mai ales daca ai stat la soare mai mult decat ar fi fost recomandat, iar pielea a inceput sa te usture. Aplica uleiul de cocos pe piele de cateva ori pe zi, pentru a o mentine hidratata si pentru a preveni exfolierea.

ulei de cocos beneficii

3. Pentru tratarea ranilor si muscaturilor superficiale de insecte

Este aproape imposibil sa eviti sa fii muscata cel putin o data de insecte in timpul verii sau sa nu te zgarii, mai ales daca mergi in vacanta la mare, in delta sau la munte. Daca este aplicat pe rana, uleiul de cocos ajuta la evitarea expunerii zonei afectate la bacterii si mizerie si calmeaza mancarimile.

4. Pentru impiedicarea caderii parului

Daca este aplicat pe scalp, uleiul de cocos intareste radacinile firelor de par si impiedica in mod eficient caderea parului in timpul verii, conform boldsky.com.

5. Pentru a indeparta insectele

Amesteca ulei de cocos cu menta sau ulei esential de rozmarin si aplica solutia pe piele, pentru a indeparta tantarii si alte insecte in timpul serilor de vara.

uleiul de cocos

6. Previne deterioarera parului

Inainte de a inota in mare sau in piscina, da-ti parul cu ulei de cocos, pentru un plus de protectie si hidratare. Pune putin ulei de cocos in palme si poarta-le, apoi, prin par, acordand o mai mare atentie scalpului.

7. Ca hidratant pentru buze

Uleiul de cocos este un foarte bun hidratant pentru buze si poate inlocui cu succes clasicul „strugurel”.

8. Pentru shake-uri naturale

Adauga o lingurita de ulei de cocos in shake-urile tale naturale racoritoare pentru a oferi organismului mai multe substante nutritive si pentru a intari sistemul imunitar. Nu uita sa-l topesti intai si sa-l adaugi intr-un flux lent, pentru a preveni adunarea uleiului intr-un singur loc.

9. Ca exfoliator

Amesteca ulei de cocos cu sare sau zat de cafea, pentru a obtine o crema aspra cu efect de hidratare si foarte utila pentru exfolierea pielii.

10. Ca demachiant

Uleiul de cocos poate inlocui cu succes orice produs demachiant pe care l-ai putea cumpara din magazinele cu produse cosmetice. Uleiul de cocos este, de altfel, cel mai sanatos demachiant pe care l-ai putea folosi.

ulei de cocos

Foto: shutterstock.com

Modalități surprinzătoare să folosești uleiul de cocos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: