Setari Cookie-uri

Top 7 destinatii romantice

Perfectiunea au inventat-o cu siguranta romanticii. Iar natura a facut tot posibilul sa le faca pe plac. Atat de "pe plac" incat este aproape imposibil sa selectezi doar cateva dintre sutele de locuri romantice ale lumii. Sunt insa cateva destinatii care au fost parca create pentru a implini orice vis.. S-au scris sute de pagini despre frumusetea lor iar oamenii ce ajung prin acele locuri recunosc ca asteptarile le-au fost cu mult depasite de realitate. Noi putem spune doar ca daca raiul este pe pamant, noi l-am gasit in cel putin sapte locuri.

Goa, se spune in legende, este de fapt vrajitoarea cu plete de nisip auriu, ce te imbie, te vrajeste, te cheama, te pastreaza, te ucide. Se spune ca cele mai fine nisipuri ale lumii se afla aici. Alaturi de cele mai frumoase apusuri de soare. Dar dincolo de natura se afla o civilizatie cu totul aparte care sfinteste prin credinta fiecare plama de pamant. Pentru multi, o calatorie in India reprezinta o intruziune, o escapade ciudata intr-o alta dimensiune. Multi revin in lumea civilizata, moderna, planificata, cu impresia ca au trait un vis ciudat, desprins din scrierile lui Eliade.

Goa este nelipsita din topurile destinatiilor romantice din toata lumea. Plajele largi, exotice, strazile inguste si aglomerate, mirosul sutelor de mirodenii, atrag anual milioane de turisti. Dar dincolo de toate, elementul care primeaza, lucrul pentru care turistii revin in valuri pe plajele Indiei, este libertatea aproape primitiva pe care aceasta tara o ofera vizitatorilor sai.


5) Kemi, Finlanda

Pentru unii indragostiti o destinatie perfecta este reprezentata de o plaja exotica, mare, caldura, lux. Pentru multi altii insa, romantismul merge mana in mana cu o puternica inclinatie catre excentric. De aceea rezervarile pentru o camera la cel mai mare castel de gheata din lume se fac cu luni, uneori chiar ani inainte. Palatul de zapada se afla pe coasta de nord a Golfului Bothania din Finlanda si este construit intocmai asemenea unui castel din povesti. Interiorul este impodobit cu lucrari de arta glaciara al caror farmec este completat de efecte de sunet si lumina. Hotelul are 15 camere duble, un apartament, restaurant propriu, sauna, piscina dar si o capela de gheata unde anual, sute de cupluri aleg sa-si uneasca destinele.

4) Bali, Indonesia


O insula mica, in Indonezia, cu o populatie de 3 milioane de locuitori, atrage anual alte cateva milioane de turisti. Considerata de catre unii “cea mai frumoasa insula a lumii, Bali este cunoscuta in limbajul localnicilor drept “Dimineata a lumii”. Cea mai cunoscuta dintre cele 18 mii de insule ale Indonesiei se afla la aproximativ 8 grade de ecuator si este marginita la sud de Oceanul Indian iar la nord de Marea Java.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.