Setari Cookie-uri

Top 7 destinatii romantice

Perfectiunea au inventat-o cu siguranta romanticii. Iar natura a facut tot posibilul sa le faca pe plac. Atat de "pe plac" incat este aproape imposibil sa selectezi doar cateva dintre sutele de locuri romantice ale lumii. Sunt insa cateva destinatii care au fost parca create pentru a implini orice vis.. S-au scris sute de pagini despre frumusetea lor iar oamenii ce ajung prin acele locuri recunosc ca asteptarile le-au fost cu mult depasite de realitate. Noi putem spune doar ca daca raiul este pe pamant, noi l-am gasit in cel putin sapte locuri.

Bali, destinatie exclusivista, exotica, pretentioasa, reprezinta din punct de vedere turistic una dintre cele mai mari atractii ale lumii. Taram al dansului, insula captiveaza prin buna dispozitie , o clima primitoare, un ocean straveziu si o plaja deosebita. Luxul hotelurilor precum si serviciile puse la dispozitia clientilor fac din Bali o destinatie scumpa chiar si pentru cei cu venituri peste medie. Dar conditiile sunt exceptionale iar vacanta perfecta este garantata. Romantismul, starea de bine, distractia, relaxarea sunt cuvinte de ordine pentru orice turist sosit pe pamandul indonesian. Excursiile in jurul insulei, vizitarea templelor din secolul al XI lea, sporturile de apa, scufundarile, dansurile libere de pana noaptea tarziu, torentele tropicale jucause, muntii ce dapsesc pe alcori altitudinea de 2000 de metri, plimbarile pe plaja, croazierele de lux, mesele romantice la lumina lumanarilor, toate isi aduc aportul pentru o vacanta de invidiat.

3) Dubrovnik, Croatia

“Cei ce cauta paradisul pe pamant trebuie sa vina la Dubrovnik” spunea in urma cu cateva decenii G. Bernard Show. Pentru noi romanii este o adevarata revelatie. Croatia, atat de aproape si totusi atat de putin descoperita de europeni dar adulata de restul lumii. Dubrovnik, recunoscut la nivel mondial drept una dintre cele 7 cele mai mari atractii ale lumii, este un oras de o spelendoare extrema. “De neuitat” cum spun unii, te transforma definitiv iar orice vacanta ulterioara va fi greu de egalat. Considerat “perla rara” a patrimoniului cultural si arhitectural european, orasul este mandria trecutului independent al Croatiei, fiind singurul stat liber de pe coasta Adriaticii intre secolele XVII - XIX. Inscris in registrul patrimoniului cultural mondial UNESCO drept oras-monument, “perla Croatiei” are un stil arhitectural unic datorat in mare parte influentelor turcesti dar si celor venetiene.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.