Setari Cookie-uri

Lectiile de iubire divina predate de Fericitul Augustin

10 lectii de viata care trebuie sa iti insoteasca pasii oriunde.

Omul nu poate spune nimic din ceea ce nu poate simti, dar poate simti ceea ce nu poate sa spuna.

Cum poti descrie in cuvinte sentimentul de ura? Dar pentru a descrie dragostea este suficiente cuvinte in lume? Lectia pe care o putem invata de aici este ca uneori dragostea nu poate fi cuprinsa in cateva litere ci se vede in gesturile mici. In cafeaua lasata calda pe masa de dimineata, in patura trasa noaptea peste umeri, intr-o imbratisare prieteneasca atunci cand pare ca lumea se sfarseste sau in oferirea unui umar pe care poti sa plangi.


A spune cuiva "te iubesc" inseamna de fapt "tu nu vei muri niciodata".

Cuvintele par ca nu mai au astazi nici un pret atunci cand „te iubesc” se ieftineste, devine moneda de schimb pentru bunuri materiale, arme de santaj sau momeala. Insa „te iubesc” spus cu sinceritate, atunci cand simti cu adevarat acest lucru inseamna sa ii oferi persoanei iubite un dram din sufletul tau iar spiritul nu se stinge niciodata.

Citește și:

Omul bun este liber, chiar daca e sclav. Omul rau este sclav, chiar daca e rege.

Viclenia, rautatea, manipularea, minciuna incarca sufletul uman, il impovareaza cu bolovanii urateniei din cauza carora nu va putea fi liber niciodata insa bunatatea deschide sufletului portile catre libertate si nemurire.

A da cu placere valoreaza mai mult decat ceea ce dai.

O vorba din popor spune ca dar din dar se face Rai si darul nu trebuie sa fie intotdeauna palpabil. Fericitul Augustin ne invata astfel sa darium celor din jur din ceea ce avem fara sa asteptam alta rasplata pentru bunatate decat binele si fericirea celui de langa noi. Putin timp, o vorba buna, o mana intinsa in ceas de nevoie pot cantari pentru un om in suferinta mai mult decat toti banii din lume.


Suferi de pe urma nedreptatii unui om rau? Iarta-l, ca sa nu fiti astfel doi oameni rai!

Citește și:

Nu te incarca cu ranchiuna si regrete,nu purta pica, nu cauta sa te razbuni pentru ca iti faci singur rau si iti patezi sufletul. Pentru ca nu esti responsabil pentru faptele de ura ale oamenilor nu exista nici un motiv pentru care sa te impovarezi cu energia negativa a urii. Iarta pentru tine ca sa poti sa fii tu fericit.

Unii oameni isi aleg mancarea cu multa luare aminte si nu ingaduie sa intre in gura lor anumite alimente, dar ei nu sunt atenti si nu isi aleg cuvintele care ies din gura lor.

La furie, multi dintre noi rostesc vorbe necuviincioase care pot fi interpretate de cei carora le sunt adresate, filtrate de propria sensibilitate si propriile experiente. De aceea, Fericitul Augustin ne invata sa ne alegem cu grija cuvintele pentru ca uneori acestea pot rani mai tare decat cutitele.

Adam nu o iubea pe Eva pentru ca era frumoasa, iubirea lui a facut-o frumoasa.

Citește și:

Iubirea nu are infatisare si nici nu cauta sa schimbe omul iubit. Atunci cand iubesti, iubesti pe cineva pentru ceea ce este nu pentru ceea ce ar putea fi. De asemenea suntem iubiti cu adevarat doar atunci cand putem fi noi insine, cand nu trebuie sa purtam o masca pentru a castiga iubirea.


Nestiind locul si vremea in care ne asteapta moartea, o vom astepta noi oriunde si oricand.

Desi spiritul este nemuritor, trupul nu este. Tocmai pentru ca oamenii sunt atat de fragili, fiecare zi poate fi ultima dintre noi. De aceea, lectia pe care o putem invata din aceste cuvinte ale Fericitului Augustin este ca trebuie sa traim fiecare clipa din plin si sa fim recunoscatori pentru fiecare secunda de viata.

Marturisirea faptelor rele este inceputul faptelor bune.

A gresi, asa cum stim toti, e omeneste si o facem uneori cu voie, alteori fara voie insa primul pas pentru a obtine iertarea sau macar ingaduinta de la cei carora le gresim este sa ne acceptam vinovatia si sa avem curajul asumarii unori consecinte.

Citește și:

Foto prima pagina LilKar/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.