Setari Cookie-uri

Psihologia culorilor. Cum iti transformi locuinta in tot ce ti-ai dorit vreodata sa fie

Psihologia culorilor te poate ajuta sa-ti transformi locuinta intr-un adevarat paradis.

psihologia culorilor

Decorul din interiorul casei este deseori privit ca o fiind o chestiune de estetica sau ca ceva ce arata pur si simplu frumos. Cu toate acestea, specialistii in psihologia culorilor considera ca nuantele pe care le folosesti pentru a-ti decora casa au un profund impact emotional asupra starii tale de bine.

„Culoarea este universala, este un limbaj nonverbal, si cu totii stim sa-l folosim in mod intuitiv”, a declarat consultantul american in culori, Leslie Harrington, conform webmd.com.

Iata cum ar trebui sa abordezi redecorarea casei din punct de vedere cromatic, pentru a-ti transforma locuinta in tot ceea ce ti-ai dorit vreodata sa fie:

In bucatarie

Daca ai amintiri placute legate de bucataria in care ai copilarit, poti recrea schema de culori care ti-a ramas in minte, pentru a transforma bucataria in incaperea preferata a casei tale.

Daca nu ai astfel de amintiri foarte placute, albul, rosul si galbenul pot fi culori potrivite pentru bucataria ta. Indiferent care este alegerea ta, pentru a fi sigura ca vei gasi armonia perfecta, blatul din bucatarie trebuie sa arate ca cele de aici, pentru a domoli orice exces si pentru a oferi spatiului o nuanta cromatica foarte calda si prietenoasa.

Atentie, insa, la silueta, mai ales daca vrei sa eviti kilogramele in plus: expertii in culori spun ca rosul creste pofta de mancare, chiar daca intr-un mod subtil. Atentie si la cat de mult rosu folosesti. In incaperile de mici dimensiuni, aceasta culoare poate fi coplesitoare, conform lwk-home.com.

Citește și:

In living

Culorile calde, ca rosul, galbenul si portocaliul, precum si culorile maro si bej sunt recomandate pentru living, deoarece stimuleaza conversatia si transforma incaperea in locul potrivit pentru a sta de vorba cu familia si prietenii. Rosul este potrivit si in cazul in care mananci in living.

psihologia culorilor

In dormitor

Dormitorul este locul in care te relaxezi si petreci mai mult timp cu partenerul tau. Albastrul si verdele sunt doua culori foarte potrivite pentru aceasta incapere, deoarece au un efect calmant asupra privitorului.

In baie

Albul si culorile calde au fost intotdeauna alegeri populare pentru baie, in special pentru faptul ca sunt asociate, in mod inconstient, cu puritatea si curatenia. Cu toate acestea, in zilele noastre, baia nu mai este folosita doar pentru a face un dus rapid inainte de culcare sau inainte de a pleca la serviciu, ci si pentru relaxare.

„Cei mai multi oameni se simt confortabil inconjurati de albastru, verde si turcoaz, deoarece aceste culori inspira curatenie, prospetime si calm”, este de parere Leslie Harrington.

Citește și:

In camera in care faci sport

Rosul si portocaliul te pot stimula sa muncesti mai mult, insa pot fi si generatoare de tensiune interiorara. Din acest motiv, albastrul si verdele sunt doua culori mai potrivite pentru camera in care faci sport.

In biroul de lucru

In biroul de lucru trebuie sa fii productiva, de aceea culoarea verde este cea mai potrivita, fiind considerata culoarea concentrarii. Este, de altfel, una dintre cele mai potrivite culori de care te poti inconjura pentru foarte mult timp.

psihologia culorilor

Foto: shutterstock.com/Africa Studio/Iriana Shiyan/Franck Boston

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.